CROSSDOCK Extraliga

Nikdy jsme to nevzdali a ukázali sílu, která v týmu byla, ohlíží se za čtvrtfinálovou sérií Radek Pořízek

Karviná na dobře rozehranou sérii play off s Hostivaří na domácím hřišti nenavázala a do dalších soubojů postoupil soupeř. Před svými fanoušky ho ale potrápila, v obou zápasech prohrála o gól. Na skvělých výkonech se podílel také Radek Pořízek, který byl ve čtvrtfinále nejlepším nahrávačem.

Hokejbal beru jako součást přípravy na další sezónu

Radku, v letošním ročníku jste stihl za Karvinou odehrát první utkání, poté jste se k týmu připojil po konci hokejové sezóny a nastupoval od závěru základní části. Těšil jste se zase už na hokejbalové hřiště?

Na hokejbal se vždy těším. Hokejová sezóna je dlouhá a náročná jak psychicky, tak fyzicky. Takže to beru jako součást přípravy na další sezónu a zároveň si chci psychicky odpočinout, takže ano, těšil jsem se a vždy se těším.

Z osmého místa jste s týmem postoupili do vyřazovacích bojů, kde jste se utkali s Hostivaří. Tato čtvrtfinálová série došla jako jediná do čtvrtého zápasu. Jak jste spokojení s předvedeným výkonem proti vítězi základní části?

Myslím si, že jsme hráli vyrovnanou partii díky hlavně našemu brankáři, který nás vždy držel ve hře. Mohli jsme klidně vyhrát i další zápas. Hostivař byla dobrá a šlo vidět, že první místo vyhráli zaslouženě. Naopak jsem pyšný na náš výkon, i když jsme prohrávali, nikdy jsme to nevzdali a ukázali sílu, která v týmu byla.

Na hřišti favorita jste ovládli druhé utkání, když jste na vítězný gól nahrával jen osm vteřin před koncem základní hrací doby. Jak na tento moment vzpomínáte?

Na každé vítězství s klukama vzpomínám samozřejmě rád, byl to úžasný pocit, bylo to utkání jako na houpačce. Martin Pala udělal výbornou práci a díky tomu jsme běželi s Honzou Zahradníčkem na jednoho obránce. Věděl jsem o něm a nahrál přes obránce a Honza skóroval, čímž otevřel obrovskou energii radosti.

Karviná si v play off s Hostivaří neporadila ani s Radkem Pořízkem, který v Chance Lize loni nastupoval za jihlavskou Duklu. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Je pozitivní, že jsme stále v Extralize konkurenceschopní

O víkendu jste se představili před svými fanoušky, kde jste ale na výhru z venkovního zápasu nenavázali. V obou soubojích jste prohráli rozdílem jedné branky. Kde vidíte příčiny, že to tentokrát nevyšlo?

Příčiny asi byly v tom, že jsme se soupeřem nestíhali běhat, měli skvělý pohyb. V obranném pásmu jsme tápali. Další faktor byl Honza Čejka. Myslím si, že je to nejkomplexnější hráč v Extralize. Musím uznat, že oproti jiným hráčům, co proti nám hrají nebo hráli, on snese ránu a nesimuluje, což se o některých borcích v téhle soutěži říci nedá.

Ve čtvrtfinále jste patřil mezi nejproduktivnější hráče a posbíral nejvíce asistencí, přihrál jste na osm branek. Co říkáte na takto nachystanou formu ve vyřazovacích bojích?

Ona ta forma byla bohužel jen v asistencích, mohl jsem přidat i nějaký gól, protože šance jsem měl. Spíše tímhle bych poděkoval všem spoluhráčům, kteří po mé nahrávce skórovali.

S mužstvem jste se ale stejně jako v minulých dvou ročnících dále nedostali. Našel byste přesto nějaká pozitiva, na čem jde stavět v dalších sezónách?

Je pozitivní to, že ač nás nikdo nemá rád, jelikož jezdit až do Karviné je pro všechny nepříjemné, jsme stále v Extralize konkurenceschopní, dokážeme se probojovat do play off a nemusíme hrát nějak o záchranu. Stavět můžeme na nováčcích, kteří se zapracovali do týmu.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9