CROSSDOCK Extraliga

Vstřelené góly jsou krásné, ale musíme se soustředit i na zadní vrátka, ví hradecký útočník Lux

Hradec Králové vstoupil do letošní sezóny Extraligy mužů velice dobrými výkony a prezentoval se útočným hokejbalem. Piráti padli pouze s Kert Parkem a děsí své soupeře mocným útokem. Letos hradečtí hokejbalisté vstřelili ve 3 utkáních 15 branek!

V nadcházejícím víkendu čeká Piráty dvoukolo, ve kterém změří síly s Hostivaří a Letohradem. Za Letohrad, svůj mateřský klub, odmalička nastupoval Ondřej Lux, který momentálně hájí barvy hradeckého klubu. O probíhající sezóně a ambicích do dalšího kola se rozmluvila právě stálice Extraligy a dlouholetý reprezentant Ondřej Lux.

Nemůžeme ztrácet body

Ondro, ze tří zápasů v nové sezóně máte 5 bodů. Panuje zatím v týmu spokojenost?

S body spokojeni byt musíme. Těžký start na Kertu, kde nám Pražané ukázali, na čem musíme zapracovat. Škoda ztráty bodu v Karviné a celkem jasné vítězství na KOVU. Je začátek sezóny, nemůžeme si dovolit ztrácet body, pokud chceme pomýšlet na špičku tabulky. Jdeme dál, zápas od zápasu a soustředíme se na dílčí cíle.

Máte na kontě 15 vstřelených branek, což není vůbec špatné. Zapracovali jste nějak v přípravě na zakončení?

Sice se nám daří ve hře dopředu, ale při pohledu na obdržené branky je to smutné. Snažíme se na každém tréninku pilovat střelbu a jít do zakončení. Zatím to přináší ovoce ve smyslu vstřelených branek, ale musíme se soustředit na zadní vrátka. Obraná činnost zatím hodně pokulhává. Často propadáme v útočném pásmu a soupeři umožnujeme brejkové situace. Když toto zlepšíme, určitě budeme spokojenější než doposud.

Jak byste popsal tři odehraná utkání, kde jste padli pouze s Kert Parkem?

Jak už jsem se zmínil, na Kertu jsme hráli hodně otevřenou partii, chtěli jsme se domácím vyrovnat aktivní hrou, ale nemáme na to hrát s tak kvalitním týmem hru nahoru dolů. Kert Park proměnil své šance a dal nám lekci z produktivity. V Karviné to také ještě od nás nebylo to pravé. Opět jsme soupeři dali spousty příležitostí, kterých využil a kvůli tomu jsme ztratili bod. Až nyní na KOVU byla hra z naší strany koncentrovaná. Tolik jsme nepropadali a ukázali, že i bránit umíme.


Cílem je 6 bodů!

O víkendu vás čekají souboje s Hostivaří a Letohradem. Co čekáte od tohoto těžkého víkendu?

Jdeme do tohoto dvojzápasu s jasným cílem, uhrát 6 bodů. Hrát svou hru, soupeři nedovolit tolik přečíslení a vstřelit minimálně o gól více než oni.

Hradec táhne svými výkony legenda hokejbalu Petr Novák. Jaké to je být s ním v jednom týmu a sledovat ho při tréninku a zápasu?

Petr je ikona. Dokazuje to pořád, jak se dokáže v tomto věku vybičovat, honí mladé kluky jak zamlada. Vždy nás dokáže strhnout svou bojovností. Dře na sobě daleko víc než ostatní. Přidává si na každém tréninku. A to, že je snajpr, to ví každý. Jen ať mu to střílí ještě dlouho.


Ondřej Lux už několik let nastupuje na hostování za Hradec proti svým bývalým spoluhráčům od mládeže z Letohradu. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9