Turnaje

Srpnový pohár v Přelouči opanovali Buldoci! Výběry reprezentace U18 až na chvostu tabulky

V druhé polovině srpna v neděli 23.8. se v Přelouči uskutečnil kvalitně obsazený turnaj, na kterém se představily i dva juniorské výběry reprezentace hráčů do 18 let, které doplnila domácí Přelouč, prvoligoví Buldoci z Brna a JTEKT Svítkov Stars.

Srpnový pohár byl kvalitní prověrkou pro všechny týmy a o vyrovnanosti turnaje svědčí i fakt, že ani jeden tým nedokázal vstřelit v zápase více jak tři branky. Jak se mladí reprezentanti dokázali porvat s dospělým hokejbalem se dozvíme v reportáži naší redakce.

Reprezentační derby pro bílý tým


Nedělní program Srpnového poháru otevřeli na úvod hned naši reprezentanti, kteří ale nevstoupili do turnaje vůbec dobře. Zatímco bílý tým reprezentace padl těsně s domácí Přeloučí 0:1, tak červený tým padl také o gól, a to se Svítkovem 1:2. Brněnští Buldoci vstoupili do turnaje proti rozehranému týmu bílé osmnáctky a uštědřili mladým reprezentantům druhou porážku, tentokrát 3:1. Ve vyrovnaném utkání mezi Přeloučí a červeným týmem národního výběru jsme branku neviděli a oba týmy si odnesly bod za remízu 0:0. Brněnští hokejbalisté se začali pasovat do role favorita turnaje v druhém utkání, když porazili 3:1 Svítkov Pardubice. Uprostřed hracího dne přišlo na řadu derby mezi oběma reprezentacemi. Utkání bylo dle předpokladů vyrovnané, však šťastnější byl nakonec výběr bílých, který zvítězil 3:2.


Buldoci bez ztráty


Turnaj se přehoupl do své druhé poloviny a hráči se statečně rvali s únavou, když museli během jednoho dne absolvovat čtyři vyrovnaná utkání. Brněnští si poradili ve svém třetím zápase s domácími Jestřáby 2:1 a kráčeli si pro vítězství v turnaji. Bílý tým reprezentace nedokázal navázat na vítězství z derby a podlehl Svítkovu 0:2. Buldoci ve svém posledním představení nezaváhali a zvítězili 3:1 nad červenou reprezentací a Srpnový pohár v Přelouči bez jediné ztráty bodu vyhráli. „Turnaj v Přelouči nám posloužil jako vítaná prověrka před nadcházející soutěžní sezónou. Kromě Přelouče, která turnaj hostila, zde byl Svítkov a dva týmy repre U18/19. S ohledem na to, že v 1. Lize bude nastupovat juniorka Pardubic (nedělám si ale iluze, že nebude posílena ostřílenými hráči se zkušenostmi z A týmu, kteří nastupovali hlavně za B tým) a také tým Svítkova, jeli jsme si hlavně zvyknout na běhavý styl těchto týmů. Turnaj nám ukázal, kde máme rezervy a nyní do začátku sezóny musíme zapracovat na jejich odstranění. Turnaj v Přelouči byl dobrý i z hlediska výborného zázemí klubu, které jsme během turnaje i po jeho skončení hojně využili (smích),“ hodnotil turnaj lodivod Brna Jan Emmer.

V posledním utkání zvítězil Svítkov 3:1 nad Přeloučí a zajistil si tak na turnaji stříbrnou pozici. „Turnaj v Přelouči byl pro nás po delší době herní konfrontací, za kterou jsme rádi. Zapojili jsme mladé dorostence a kluky z Heřmanova Městce. Všechny zápasy měly svoji kvalitu,“ dodává trenér Svítkova Petr Kopečný. Na bronzové pozici se umístil domácí tým Jestřábů z Přelouče. „Turnaj byl pro náš tým první prověrkou po dlouhé době. Nebyli jsme kompletní, příležitost dostali i dva mladí dorostenci. Výsledkově to bylo nakonec dobré, dobře jsme bránili v oslabení, velice dobře se předvedli oba gólmani. Musíme však zapracovat na pohybu na hřišti, co se týká výběru místa. Často jsme k soupeři pozdě přistupovali a dávali mu prostor jednoduše zakládat akce. V závěrečném utkání se již projevila trochu únava, ale jinak jsme spokojeni s přístupem všech hráčů, kteří se turnaje zúčastnili,“ shrnul turnaj manažer týmu Jestřábů Libor Komůrka.

Na posledních dvou místech se umístily výběry reprezentace U18, které sehrály vyrovnané bitvy v dospělém tempu, a to se jim jistě bude na Mistrovství světa hodit. Na čtvrtém místě se umístil tým bílých a na pátém místě tým červených.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9