CROSSDOCK Extraliga

Bude rozhodovat správné nastavení hlavy, říká hostivařský útočník Samuel Kucharčík po úvodních zápasech finále

O víkendu odstartovalo finále nejvyšší CROSSDOCK Extraligy. Hostivař v prvním utkání s Kert Parkem prohrála, ale ve druhém si už vítězství vzít nenechala. Nyní jsou na programu dva zápasy na hřišti mistra na Lužinách. Útočník Hostivaře Samuel Kucharčík se ohlíží za prvními odehranými duely.

Poučili jsme se z chyb po prvním zápase

Samueli, první finálové utkání jste prohráli o jedinou branku, ačkoliv jste s Kert Parkem hráli důstojnou hru. Kde se podle Vás zápas lámal a v čem byl soupeř lepší?

Bohužel jsme nevyužili naše přesilovky a popravdě zcela oprávněně. Naopak Kert dokázal využít hned dvě početní výhody a po té druhé přidat ještě další rychlý gól po naší zbrklosti, kdy jsme chtěli rychle vyrovnat stav zápasu.

Dvě branky vsítili hosté právě ze zmiňovaných přesilových her. Je oslabení jedna z věcí, která váš tým limituje a je potřeba na něm zapracovat?

S tím, kolik přesilovek měli, si nemyslím, že by to bylo něco zásadního. Něco málo jsme si k tomu během zápasu řekli, jak to hrají, a už jsme s tím neměli takové problémy. Ideální spíš bude nefaulovat.

Druhý souboj už byl pro Hostivař šťastnější a zvítězili jste o dvě branky. Jak se toto vítězství zrodilo?

Naprosto jednoduše, poučili jsme se ze soboty z našich chyb a zapracovali na tom, co nám předešlý den prohrálo ten zápas. Začali jsme určovat tempo hry a tlačili se víc do zakončení.


Za spolupráci s Honzou Čejkou jsem rád

Výhru jste vybojovali až ve třetí třetině. Co bylo důležité po druhé přestávce změnit?

Věděli jsme, že když budeme pokračovat v naší hře, zápas se překlopí na naši stranu. Takže jsme si řekli pár motivačních řečí a šli jsme to vyhrát.

Váš velký parťák v útoku Jan Čejka je lídr celého bodování a trenéři vás dávají do společné formace. Jak se Vám líbí tato spolupráce?

Rozumíme si jak na hřišti, tak i mimo něj, což je určitě velký bonus. Za tuto spolupráci jsem rád. Máme to rozdělené tak, že on se nemusí podívat na naši obrannou půlku a já zase nestíhám kolikrát ani přeběhnout útočnou modrou a můžu jít slavit (smích).

Vy osobně jste během celé vyřazovací části střelecky aktivní a na všech vítězstvích máte lví podíl. Jak si zatím play-off užíváte?

Tak málem jsem do něj ani nezasáhl, takže jsem vůbec rád, že můžu s klukama být. Už v tomto věku vím, že není důležité, kdo ten gól dá, ale jestli tým v play-off pokračuje a budeme mít na konci co slavit. Zatím stále hrajeme, takže ano, play-off si užívám.

Série je nyní vyrovnaná a přesouvá se na Lužiny. Co tam bude podle Vás rozhodovat?

Podle mého názoru bude rozhodovat správné nastavení hlavy a kdo bude chtít víc.