CROSSDOCK Extraliga

Fanoušky zvu na atraktivní hokejbal dvou nejlepších celků v Republice, hlásí Otto Urbanec

O posledním květnovém víkendu vstoupí Hostivař s Kert Parkem do bojů o titul. Série začne na hřišti Hostivaře, která po velkém pokroku v poslední době ovládla základní část. Od pražského derby ve finále očekává hostivařský Otto Urbanec nejlepší reklamu na hokejbal.

Uděláme vše pro to, abychom to dotáhli do konce

Otto, semifinálovou sérii jste zvládli v nejkratší možné době a minulý víkend neměli na programu žádné utkání. Jak jste využili volný čas?

V minulém týdnu jsme si připomněli suchou přípravu a trochu si zaběhali na schodech. Přes víkend jsme již regenerovali. Program jarní části byl opravdu náročný, takže jsme byli za volný víkend samozřejmě rádi.

Druhá série došla až do pátého utkání, nakonec ji ovládl Kert Park a ve finále vás tak čeká pražské derby. Jak se na to těšíte?

Na finále se těšíme. S týmem jsme za posledních pár let udělali velký pokrok, včetně přechodu z 1. Ligy, takže je to pro nás i trochu odměna za všechno úsilí. Uděláme vše pro to, abychom to dotáhli do konce.

Ve vzájemných zápasech v letošní sezóně jste soupeře porazili v obou v základní části, ve finále Českého poháru byl ale úspěšnější Kert Park. Budete nyní čerpat zkušenosti ze všech těchto soubojů?

Oba zápasy s Kertem v základní části byly jedny z nejlepších, které jsme za uplynulou sezónu odehráli. Zápas v Českém poháru se nám nepovedl, ale ukázal nám, na čem je třeba zapracovat. Pokud chceme být úspěšní, musíme se z něho do finálové série poučit.


O výsledku budou rozhodovat maličkosti a větší touha po úspěchu

Oba týmy jsou nejproduktivnějšími v CROSSDOCK Extralize a v play off také mají přibližně stejnou úspěšnost přesilových her a oslabení. Jaký hokejbal může podle Vás finále nabídnout?

Souboje s Kertem jsou vždy ve vysokém tempu se spoustou šancí na obou stranách. Věřím, že pražské derby přinese tu nejlepší reklamu na náš sport.

Půjde o souboj vítěze základní části s týmem, který má z finálových zápasů velké zkušenosti a bude bojovat už o sedmý titul v řadě. Co může být v této sérii důležité?

Oba kluby mají kvalitní sestavu plnou reprezentantů i mladých talentů. O výsledku budou rozhodovat maličkosti a větší touha po úspěchu.

Finálové zápasy zahájíte o víkendu před svými fanoušky. Co byste vzkázal všem hokejbalovým příznivcům ke sledování finále naší nejvyšší hokejbalové soutěže?

Atmosféra na Hostivaři je vždy bouřlivá a žene nás kupředu. Fanoušky bych pozval na atraktivní hokejbal dvou nejlepších celků v republice, ať už osobně nebo skrze televizní přenosy.

>>FINÁLE SLEDUJETE ŽIVĚ NA ČT SPORT PLUS<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9