Mládež

Žáci Keltů na mezinárodním turnaji ve Vranově čtvrtí! Velká zkušenost a zážitek, nezastírá trenér Černý

Starší žáci berounských Keltů se o víkendu 1. – 2. srpna představili na Mini Vranov Cupu na Slovensku, odkud si sice odvezli nepopulární „bramborové medaile“, ale zažili úžasnou mezinárodní konfrontaci, v níž si nevedli vůbec zle.

Pozvánku na turnaj Mini Vranov Cup 2020, který se konal ve východoslovenském Vranově nad Topľou první srpnový víkend pod záštitou místního spřáteleného hokejbalového klubu, využili starší žáci Keltů a zúčastnili se kvalitního turnaje, který byl zároveň historicky prvním výjezdem mládežnického týmu Keltů z Berouna mimo hřiště v České republice.

V prvním utkání základní části se starší žáci Keltů hned radovali z cenného vítězství, když přemohli mládežníky z Trebišova. I ve druhém klání byli Kelti úspěšní, když vynulovali domácí Vranov, a navíc se pyšnili třemi vstřelenými góly. Nadaní hokejbalisté z Berouna zakončili základní část soubojem s Michalovcemi, proti nimž tahali většinu klání za kratší konec provazu, ale i když prohráli vysoko 0:4, v závěru utkání srovnali se svým dalším slovenským oponentem krok a zahrozili.


Berounští starší žáci si turnaj na Slovensku maximálně užili a rozhodně nezklamali. Zdroj fotky: fcb SK Kelti 2008

Na úvod play off demolice, posléze „zklamání“

Čtvrtfinále se Keltům podařilo na jedničku. Narazili na hráče z hummenských Levů, kterým nasázeli čtyři branky, a navíc udrželi čisté konto. Kelti však dlouho nemohli najít recept na slovenského strážce svatyně, až ve druhé periodě se prosadil Šlechta, pro něhož to byl v celkovém součtu vítězný gól. Semifinálový souboj s týmem Hbk Medokýš Martin nedopadl pro Kelty dobře. Svému soupeři podlehli 2:5 a o osudu utkání rozhodl faktor lépe fyzicky vybaveného protivníka. Berounští hokejbalisté se dlouho drželi na dostřel, ale nakonec se i tak museli smířit se zápasem o bronz.

V závěrečném duelu v podobě klání o celkové 3. místo byli Kelti mírně aktivnějším celkem a po zásluze byli odměněni vedoucí brankou. I nadále si vytvářeli více šancí než soupeř, střelecká muška však již byla notně vychýlena. Ve druhé polovině utkání, které provázela řada vyloučených na obou stranách, pak Košice dokázaly vyrovnat, když v brejku vyzrál jejich útočník na dobíhajícího obránce i brankáře Koudelu. Keltům se na hole definitivně prodrala nervozita a soupeři darovali i druhou branku, když od modré střílel nepokrytý hráč. Závěrečná přesilová hra, umocněná power-play, již změnu nepřinesla a Kelti museli skousnout krutou porážku 1:2 od soupeře, který ve vzájemném utkání byl spíše tím šťastnějším.


Ohlasy trenérů:

Výborné zkušenosti a zážitky, které nám pomohou, shodují se

Komentář trenéra O. Baleky k turnaji: „Kelti absolvovali dvoudenní turnaj Mini Vranov Cup a již teď můžeme konstatovat, že zanechali na Slovensku patrnou stopu, i když měla tak trošku “hořký” konec týkající se umístění. Mohli jsme se poměřit se šesti týmy a přesně tohle byl náš cíl – vidět konfrontaci s jiným “stylem” hry, kdy především první tři týmy hrály opravdu velmi atletický hokejbal. Pro rozvoj hráčů byla konfrontace ze slovenskými týmy skvělá zkušenost, která je může posunout v hokejbale o stupeň výše a zároveň nám poskytla dost času na teambuilding a posloužila jako adekvátní rozlučka s ročníky 2005 v této kategorii. Kluci měli velmi příjemný závěr této, pro všechny „zvláštní“, hokejbalové sezóny a věřím, že i hráči mají podobný pocit z celé akce a už teď se těší na další ročník“.

Komentář trenéra J. Černého k turnaji: „Myslím, že to pro nás všechny byla velká zkušenost a zážitek, na který budeme rádi vzpomínat. Celý turnaj se odehrál ve velmi přátelské atmosféře a vidět naše slovenské kolegy v akci a strávit pár hodin v diskusích nejen o sportu bylo určitě inspirativní. V neposlední řadě chci poděkovat všem hráčům (i fanouškům), kteří táhli za jeden provaz, užili si spoustu legrace i mimo hřiště a proti fyzicky výborně disponovaným soupeřům místy předvedli výkony na hraně svých možností. Medaile byla i ve velké konkurenci blízko a to, že nám nakonec o kousek unikla, je možná tou nejlepší motivací do další práce… Přeju všem hezký zbytek prázdnin a těšíme se nejpozději v září na viděnou.“

Sestava SK Kelti na turnaji: Ondřej Koudela, Roman Kurhajec – Jan Hrubý, Martin Frolík, Eliáš Betlach, Matyáš Dyk, Rostislav Tvaroch, Ondřej Tkadlec, Jakub Urban – Denis Krbec, Vojtěch Šlechta, Matěj Žežulka, Matej Bertoš, Matyáš Dobřemysl, Lukáš Horel, Adam Váca, Ondřej Černý, Patrik Netuka, Jakub Havel.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9