CROSSDOCK Extraliga

Začali jsme dělat věci opět poctivě, má radost ze vzestupu letohradský Jakub Cvejn

Letohrad už má také v letošní sezóně jisté play off. Do něho vstoupí oproti minulému roku z horší pozice, ale o konečné umístění ještě bude bojovat v závěru základní části. Nejen o současné situaci týmu se rozpovídal Jakub Cvejn, který ve vyřazovacích bojích bude s mužstvem obhajovat stříbro.

Věřím, že nás trenéři dokáží připravit na jakéhokoliv soupeře

Jakube, základní část CROSSDOCK Extraligy se blíží ke konci. V posledních dvou zápasech se jen rozhodne, jestli se do play off dostanete z šesté, nebo sedmé pozice. Jak vnímáte toto umístění?

Buďto narazíme na Kert nebo na Ústí. S Kertem by to byl více běhavý a techničtější hokejbal, s Ústím by nás čekala spíše fyzická bitva, kde by bylo spoustu osobních soubojů. Oba soupeře dobře známe. S Kertem jsme hráli minulý rok finále, s Ústím čtvrtfinále. Věřím, že nás trenéři dokáží připravit na jakéhokoliv soupeře.

Letos jste v základní části obhajovali druhé místo, to se nakonec nepodařilo. V čem je tato část sezóny odlišná od předchozí?

Myslím, že jsme tuto sezónu začali poněkud vlažně. To nasazení nebylo takové jako minulou sezónu. Někteří kluci navíc hokejbal trošku nebo úplně omezili z ohledu na školní, pracovní nebo rodinné povinnosti, což chápu. Ale věřím, že se dokážeme vrátit do našeho play off módu.

V jarní části jste čekali na výhru do pátého utkání. Od té doby sbíráte body a v minulém zápase jste navíc Prachaticím vsítili osm branek, na tři jste nahrával. Byl to jen pomalejší rozjezd jara a nyní už jste zpět na vítězné vlně?

První tři zápasy jsme hráli s prvními třemi týmy letošní tabulky, kde prostě ukázali svou sílu a potvrdili jejich letošní formu. V Pardubicích to byla jedním slovem katastrofa, neumím vysvětlit to, co jsme tam předvedli a co se tam stalo. Nicméně, myslím, že nás to taky trošku nakoplo a řekli jsme si, že takhle to dál nepůjde. Začali jsme dělat věci opět poctivě, šli jsme tomu naproti a myslím, že to nese své ovoce. Důležitým faktorem je také příchod Petra Vodvárky a Oscara Flynna, kteří nám v posledním zápase hodně pomohli.

Jakub Cvejn přispěl v minulém utkání k prodloužení vítězné série týmu třemi asistencemi. Podaří se Letohradu ovládnout také poslední dva zápasy základní části? Autor fotky: Iva Janoušková.

Na play off se vždy těším, baví mě o hodně víc než základní část

K dalekému soupeři jste vyjeli v silnější sestavě. Jednou z posil byl Petr Vodvárka, se kterým jste nastupoval, a podle statistik to vypadá, že jste se hned sehráli. Jak spolupráce vypadala na hřišti z Vašeho pohledu?

Jsem rád, že je tu otázka i na Vodviho. Bude konečně šťastný, že se o něm také někde píše. Po zápase s Prachaticemi byl maličko smutný, že si jeho výkonu nevšiml ani Svitavský deník. (smích) S Vodvim se dobře známe, hráli jsme spolu už v mladším a starším dorostu. Jsem rád, že k nám přišel a budu doufat, že se mu u nás zalíbí a bude u nás pokračovat i příští sezónu. Spolupráce na hřišti z mého pohledu vypadala tak, že se chytil šance z předem plánovaného signálu "C" (čistě prohraná buly), kdy zachytil míček a utekl sám na bránu, kde zneuctil brankáře kličkou mezi nohy a potom byl k nezastavení. (smích)

O víkendu už zakončíte základní část dvěma zápasy. Nejprve budete bojovat před domácími fanoušky s Karvinou, druhý den se představíte v Hradci Králové. Berete takto nabitý program jako výhodu před play off, nebo byste byl radši za volnější před důležitými souboji?

Snažím se brát věci tak, jak jsou a moc se nad tím nepozastavovat. V sobotu Karviná, v neděli Hradec, pak máme týden na nabrání sil a jdeme do play off, u kterého víme, co znamená a jak náročné je.

Další týden vstoupíte do vyřazovacích bojů, kde se budete snažit navázat na historický úspěch z minulého roku. Vyhlížíte už náročné zápasy o cenné kovy?

Já osobně se na play off vždy těším, baví mě o hodně víc než základní část. Doufám, že budeme předvádět kvalitní výkony a udržíme se v něm minimálně stejně dlouho jako v loňském ročníku.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9