CROSSDOCK Extraliga

Vůbec jsem nečekal, že už teď budu nastupovat za A tým, těší Vojtěcha Šimůnka

Kladno minulý týden ovládlo dvě utkání a v jarní části je pořád neporažené. Podílel se na tom také sedmnáctiletý Vojtěch Šimůnek, který v utkání proti Pardubicím vsítil premiérový gól v Extralize mužů, další den si zapsal vítěznou branku. Nejen o tom se rozpovídal v tomto článku.

Na můj první gól nikdy nezapomenu

Vojto, minulý týden jste s Kladnem vyhráli dva zápasy a posunuli se v tabulce na čtvrté místo. V jarní části jste tak ještě neprohráli. Co stojí za takovou formou po zimní přestávce?

Měli jsme velice kvalitní zimní přípravu pod vedením našeho hráče Petra Adama.

Nejprve jste se v pátek ve večerních hodinách utkali s Pardubicemi, kde jste vyhráli 5:2. Jaký byl z Vašeho pohledu první zápas ve východních Čechách?

Zápas byl těžký, bohužel se nám již v první třetině zranil Milan Schnaubelt, který nám scházel, ale i tak jsme dokázali zápas dovést do vítězného konce.

Na vítězství jste se podílel prvním gólem v CROSSDOCK Extralize. Jak si premiérovou branku vybavujete?

Na můj první gól nikdy nezapomenu, měl jsem takovou radost, že jsem vůbec nevěděl, jak ho mám oslavit.


Kladno dává čím dál více šancí mladým hráčům, jako je 17letý talent z Liberce Vojtěch Šimůnek. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Plnili jsme všechny pokyny a hlavně jsme hráli jako tým

V neděli jste vybojovali další tři body v Hradci Králové. Soupeře jste porazili jednobrankovým rozdílem, vítězný gól jste vsítil Vy. V čem byl tento zápas odlišný od pátečního?

Věděli jsme, že to bude ještě těžší zápas, než byl v pátek. Zápas byl vyrovnaný, v brance nás skvěle podržel brankář, plnili jsme všechny pokyny, které jsme měli, a hlavně jsme hráli jako tým.

V juniorech jste začal nastupovat letos poprvé a už v jarní části se objevujete také v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Jaké byly první zápasy mezi muži? Adaptoval jste se této hře rychle?

Moje první zápasy mezi muži byly těžké, ale hodně mi pomáhá Ondra Pražák, se kterým hraju. Moje nevýhoda oproti protihráčům je, že jsem drobný, takže mě každý odstrčí, ale zase mám oproti nim výhodu, že jsem hbitější než oni.

Na Kladně hrajete první rok, ale už na začátku sezóny jste říkal, že je tam výhoda lepších podmínek pro Váš rozvoj. Předčilo Vaše působení v tomto klubu přesto očekávání, nebo jste věřil, že už nyní budete pomáhat svými výkony v A-týmu?

Vůbec jsem to nečekal, že už teď budu nastupovat za A-tým. Za každé střídání jsem vděčný, protože každým střídáním se zlepšuju a snažím se každým pomoct týmu, abychom vyhráli.


Vojtěch Šimůnek nastupuje za A tým v dresu číslo 3. V 5 zápasech CROSSDOCK Extraligy si připsal 2 góly. Zdroj fotky: HBC Kladno.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9