CROSSDOCK Extraliga

Je to pro nás absolutně klíčový víkend, uvědomuje si kapitán Jelenů David Halbrštát

Nabitý víkend čeká také Letohrad, který bude chtít napravit nepovedený vstup do jarní části. Východočeši na jaře zatím na body čekají, v posledních dvou zápasech měli i přes dobré výkony problém s produktivitou. Kapitán týmu David Halbrštát ale věří, že s mužstvem už nepříznivou sérii prolomí.

Každý z nás se teď musí zaměřit na střelbu a prolomit smůlu

Davide, na začátku jarní části se vám nepodařilo navázat na úspěšný závěr podzimu a po zimní přestávce na první body zatím čekáte. Kde vidíte největší příčiny, že se vám příliš nedaří?

Produktivita, klid na hokejce a herní pohoda.

V úvodu jara jste neměli lehké soupeře, utkali jste se s prvními třemi týmy tabulky. V posledních dvou zápasech jste se ale ani jednou neprosadili. Čím si to vysvětlujete?

Věděli jsme, že máme těžký los a na soupeře jsme byli připraveni. Neodehráli jsme špatné zápasy, ale nedali jsme góly. Každý z nás se teď musí zaměřit na střelbu a prolomit smůlu.

V podzimní části jste byli hodně nebezpeční v přesilových hrách, po pauze jste zatím využili jen jednu. Co je podle Vás potřeba, aby se vrátila úspěšnost z podzimu?

V přesilovkách nám chybí Víťa (Vít Rozlílek, pozn. red.), který toho hodně proměnil. Bohužel nebude až do konce sezóny kvůli zranění. Musíme najít nové střelce a nespoléhat jen na Machyho (Michal Macháček, pozn. red.).


Pokud posbíráme všechny body, tak jsme v play off

Výkyvy ve výsledcích jste už měli také během podzimní části, ale v závěru jste se vrátili na vítěznou vlnu. Věříte, že vám nedávné zkušenosti pomůžou a síla mužstva se zase brzy objeví?

Zatím jsme klidní. Víme, o co hrajeme a soustředíme se na další zápasy. Věříme, že to o víkendu zlomíme.

Minulý týden byl poprvé v letošní sezóně v sestavě také Peter Doskočil a hned byl vyhlášený nejlepším hráčem utkání na straně Letohradu. Jak tento zkušený obránce může týmu pomoct?

Určitě nám to pomůže. Hned po jeho příchodu do kabiny to zase ožilo. Bohužel nepotvrdil svoji pověst kata Kert Parku.

Nepovedený vstup do jara můžete napravit už o víkendu, kdy vás čekají dvě utkání. Nejprve v sobotu poměříte síly s Pardubicemi, které na vás ztrácí jen bod. Další den přivítáte na domácím hřišti Plzeň. Co je v těchto zápasech cílem, abyste po nich mohli být spokojení?

Je to pro nás absolutně klíčový víkend. Pokud posbíráme všechny body, tak jsme v play off. V opačném případě to přestáváme mít ve svých rukách a další zápasy se nám bude hrát o dost hůř. Spokojeni budeme jen se dvěma výhrami.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9