CROSSDOCK Extraliga

Dokázali jsme dát první gól, což nás nakoplo, ohlíží se za vítězstvím nad lídrem Václav Školoudík

Pardubice se v tabulce posouvají i na začátku jarní části. Po výhře v utkání s Hostivaří jsou na sedmém místě a na šesté jim chybí jen bod. Na rozhodujících brankách se v zápase s lídrem podílel asistencemi Václav Školoudík, kterého s týmem čekají tento týden další dva náročné souboje.

Nepřestali jsme hrát a dokázali na nepříznivý stav reagovat

Václave, na začátku jarní části jste ve třech zápasech vybojovali pět bodů a na šestý Letohrad už vám chybí jen bod. Jste s tím spokojení, nebo vás mrzí ztráta některých bodů, od kterých jste nebyli daleko?

Do jisté míry spokojeni jsme, protože všechny tři zápasy byly velmi náročné a vyrovnané. Samozřejmě nás mrzí každá ztráta. Z mého pohledu asi nejvíc ta prohra doma s Ústím, kdy jsme ve třetí třetině soupeře přehrávali a nebyli jsme daleko od vyrovnání. S Letohradem hrajeme hned v sobotu. Na podzim jsme u nich vyhráli, pro nás velmi klíčové utkání, teď hrajeme doma a věřím, že budeme opět bodovat.

O víkendu jste přerušili sérii výher Hostivaři a porazili jste ji jako teprve druhý tým v letošní sezóně. Jak se souboj s lídrem tabulky vyvíjel z Vašeho pohledu?

Od začátku jsme věděli, co nás v Hostivaři čeká. Prezentují se rychlým a nátlakovým hokejbalem a tento zápas nebyl výjimkou. Dokázali jsme dát první gól, což nás nakoplo, ale Hostivař hrála velmi dobře, místy nás přehrávala a i díky přesilovkám se dostali do vedení. Naštěstí jsme nepřestali hrát a dokázali jsme na nepříznivý stav reagovat. V závěru měla Hostivař řadu šancí, ale díky skvěle chytajícímu Pájovi Forštovi jsme si vedení dokázali udržet a získat velmi cenné tři body.

Podílel jste se na důležitých gólech. Nejprve jste nahrával tři vteřiny před koncem druhé třetiny na vyrovnávací branku na 3:3 a jen 28 vteřin po přestávce jste si zapsal asistenci u vítězné trefy. Jak se rozhodující situace seběhly?

Při vyrovnávacím gólu jsem měl dost velké štěstí, ani bych to nenazýval asistence, protože jsem se snažil jen míček dostat někam do pásma, naštěstí pro nás tam stál Honza Bílý, který si s tím dokázal poradit a srovnat utkání. Ten vítězný gól byl potom výsledkem skvělé práce celé naší pětky, kdy jsme se z vlastního pásma dokázali kombinačně dostat až k zakončení.


Jsem rád, že se mi bodově daří, ale je to hlavně díky fungování naší celé lajny

Jednobrankové vedení jste pak udrželi ve třetí třetině i v oslabení, ve kterém jste v utkání obdrželi dvě branky a nyní se vám nedaří. Kde jsou podle Vás příčiny, že si v nich tížíte cestu za lepším vývojem zápasu?

Upřímně moc nevím, oslabení nám vždy šla, ale poslední dobou je to tragédie. Stálo nás to body jak v Plzni, tak i v zápase s Ústím. Těžko říct, jestli jsme zapomněli bránit nebo se ostatní naučili střílet (smích). Měli bychom na tom dost zapracovat a snažit se vyvarovat zbytečným faulům, jinak nás to bude srážet i nadále.

Podle statistik Vám vyšel vstup do jarní části skvěle. V úvodním utkání jste vsítil první gól Pardubic a na jeden nahrál a v posledních dvou zápasech jste posbíral dvě asistence. Vnímáte úspěšný začátek jara také na svých výkonech na hřišti?

Osobně cítím, že dokážu hrát lépe a mám ještě hodně na čem pracovat. Na své statistiky zas tak moc nekoukám, samozřejmě jsem rád, že se mi bodově daří, ale je to hlavně díky tomu, jak teď funguje naše celá lajna. Když máte před sebou útok White (Jan Bílý, pozn. red.), Břízka (Ondřej Březina, pozn. red.) a Pája Malý, tak se ty body sbírají poměrně jednoduše.

Nyní vás čekají tři domácí utkání v řadě. Tento týden odehrajete dva, nejprve se v pátek utkáte s Kladnem, v sobotu s Letohradem. Co očekáváte od těchto dvou náročných zápasů během dvou dnů?

S oběma těmito týmy jsou to vždy dost vyrovnaná a vyhrocená utkání. Oba jsou v tabulce nad námi, nicméně my jsme si v Hostivaři potvrdili, že jsme schopni porazit kohokoli. Kladnu máme co vracet z podzimu, kdy nás u nich doma porazili 4:1. Navíc v jarní části zatím neztratili ani bod, takže nás rozhodně nečeká nic lehkého. Letohradu se naopak na jaře moc nedaří, čehož se budeme snažit využít a přeskočit je v tabulce. Bereme tyto zápasy jako šanci na vytvoření vítězné šňůry, která nám zajistí lepší výchozí pozici do play off.


Václav Školoudík zažívá s Pardubicemi povedený vzestup a již tento víkend bude se svým týmem bojovat proti Letohradu o posun na průběžné 6. míst! Autor fotky: Milan Podpera.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9