CROSSDOCK Extraliga

Bude spousta soubojů a šancí na obou stranách! zve na víkendové utkání se Svítkovem Jan Diviš

Karviná si v úvodním utkání jara nezapsala žádný bod, bude se to ale snažit napravit v domácím zápase proti Svítkovu. V minulém souboji s Východočechy se hattrickem blýskl Jan Diviš. Jeden z nejproduktivnějších karvinských hráčů se rozpovídal nejen o tom.

Více nám asi vyhovují venkovní zápasy, ale samozřejmě je příjemné hrát doma

Honzo, o posledním únorovém víkendu už jste s Karvinou vstoupili do jarní části. Utkání v Hradci Králové se vám příliš nevydařilo, prohráli jste 3:7 a soupeř na vás v tabulce snížil ztrátu. Co je potřeba si z tohoto zápasu vzít a v dalších neopakovat?

Myslím si, že jsme směrem dozadu předvedli jeden z nejhorších výkonů v letošní sezóně. Nejspíš by se měla zvýšit osobní zodpovědnost jednotlivců, pohyb hráčů v obranném prostoru a aktivní obrana správných obranných prostor. Toto je věc, kterou v dalších utkáních musíme zlepšit.

Na jaře je určitě vaším cíle se udržet na pozicích pro postup do play-off, ve hře je ale ještě hodně bodů a nic není rozhodnuté. Co podle Vás bude v jarních zápasech důležité pro probojování se do vyřazovacích bojů?

Tak jako každý rok není dobré se dívat moc dopředu. Půjdeme zápas po zápasu. Pokud do každého zápasu vstoupíme naplno a odehrajeme celých 45 minut, můžeme pomýšlet na body. Pokud budou body, bude play-off.

Po čtyřech venkovních zápasech se o víkendu zase představíte před svými fanoušky (utkání 25.11.2023 bylo anulováno, pozn. red.). Těšíte se už zase na domácí hřiště?

Nám asi více vyhovují venkovní zápasy. Ale samozřejmě je příjemné hrát doma, před svými fanoušky. Celkově se těšíme na domácí zápas a na to, že můžeme odčinit nepovedený vstup do jarní části.


Reprezentační kemp je pro mě osobně vždy výzva

Poměříte síly se Svítkovem, který jste v podzimní části porazili, když jste v posledních šesti minutách základní hrací doby vsítili čtyři branky. Nyní bude utkání vysílané na YouTube kanálu Hokejbal TV 2. Mohou se fanoušci zase těšit na zajímavý souboj?

Svítkov je bojovný mladý tým. Vždy je to boj, když se naše dva týmy utkají. Myslím si, že bude spousta soubojů a šancí na obou stranách a bude se na co dívat!

Patříte k nejproduktivnějším hráčům týmu, v posledním vzájemném zápase se Svítkovem jste navíc ke třem bodům přispěl hattrickem. Jak na to vzpomínáte?

Vždy je to super, když se něco takového podaří individuálně. Funguje to jako psychická vzpruha, že se ta tréninková dřina vyplácí. Ale jako většina hráčů to mám nastavené tak, že je hlavní vyhrávat týmově. Je úplně jedno, kdo dá gól a kdo má kolik kanadských bodů. Stejně tak důležitý může být blok střely, vyhrané vhazování nebo zabránění gólové šance soupeře. Nějak se ve vzpomínkách neutápím, ani těch dobrých, ani těch špatných.

Svými výkony jste se také podílel týden před začátkem jarní části na prvním místu, který jste s reprezentací mužů vybojovali na Turnaji tří zemí. Náročný program na reprezentačním kempu v západních Čechách jste měl ještě doplněný o dlouhou cestu. Jaká to byla zkušenost?

Reprezentační kemp je pro mě osobně vždy výzva. Je to zároveň ukázka toho, jak na tom člověk hráčsky opravdu je. Programy jsou na takovém kempu fyzicky náročné. Člověk v tréninkově a zápasově nabitém víkendu dostane reálné srovnání, protože hraje s těmi nejlepšími a proti těm nejlepším. Tempo i technická připravenost těch nejlepších je na vysoké úrovni a tato konfrontace mě velmi baví. Mně osobně cestování až tak nevadí, navíc já si tu cestu často kouskuju. Mám v Praze osobního kondičního kouče, který má teď sice pracovně jiné pohledávky, ale na mě si čas sem tam najde.


Jan Diviš se na reprezentačním turnaji v únoru v Plzni rozhodně neztratil a potvrdil svojí formu z CROSSDOCK Extraligy. Autor fotky: Michal Pěch.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9