CROSSDOCK Extraliga

Hostivař si vybudovala sedmibodový náskok na čele! Potřetí v řadě vyhrály Dobřany i Letohrad

O víkendu pokračovala CROSSDOCK Extraliga mužů předposledním kolem podzimní části. Ústí nad Labem porazilo Kert Park, Hostivař navýšila náskok na čele tabulky. Tři body získaly také Dobřany, Pardubice a Letohrad. Utkání mezi Karvinou a Prachaticemi se kvůli počasí nedohrálo a řeší ho ligová komise.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Zicho (Poláček, Stupka), 21. M. Sedláček (Stupka, Poláček), 23. Stupka (Tomáš) – 22. Javůrek (Laurinc).

Střely: 22:29, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 84.

K dalšímu extraligovému utkání vyjel Kert Park do Ústí nad Labem. V první třetině se na straně hostů otvírala dvakrát vrátka na trestnou lavici, druhou přesilovou hru využil ve čtrnácté minutě Patrik Zicho. Na něho navázal ve druhé třetině Matěj Sedláček, ale neuběhla ani minuta a rychle odpověděl Michal Javůrek. Po necelé minutě a půl se skóre zase měnilo, dvoubrankové vedení vrátil domácím Martin Stupka. Pražané se snažili dotáhnout, v závěru zkusili také power play, ale ústecké hráče držel Rechtorik a domácí si zapsali třetí výhru v řadě.

HBC Plzeň vs. HBC Hostivař 3:5 (0:2, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Kristl (Matoušek, Deja), 25. Kristl (Kunzmann, Chramosta), 28. Miksan (Vobruba, Pavlíček) – 11. D. Vaniš (Urbanec), 11. Čejka (Kucharčík, Kočka), 21. Hrabár (Kudela, Čejka), 25. Kočka (Kudela, Taufer), 45. Čejka (Hrabár).

Střely: 22:24, vyloučení: 2:4, přesilovky: 5:1, využití: 2:1, oslabení: 0:0, diváků: 47.

Plzeň zakončila sérii čtyř domácích zápasů s Hostivaří. Hosté se nejprve po trefách Daniela Vaniše, Jana Čejky a Jiřího Hrabára dostali do tříbrankového vedení. Mečouni ale bojovali a Kevin Kristl poté dvěma góly snížil na rozdíl jedné branky. Po osmnácti vteřinách zase odskočili hosté, postaral se o to Jan Kočka. Zanedlouho na druhé straně rozvlnil síť Jan Miksan a do třetí části šli domácí s jednobrankovou ztrátou. V té se nikdo dlouho neprosadil, v závěru se Plzeňští ještě pokoušeli o srovnání ve hře ve gólmana. To hostivařští hráči využili, tři body hostům pojistil Čejka střelou do prázdné branky a Hostivař tak navýšila bodový náskok na čele tabulky.

HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ Snack Dobřany 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Šimek (Jiřík, Palán) – 1. J. Kovářík (V. Šlehofer, Duchek), 2. Kolařík (Hrubý), 3. Sloup (Matoušek, Neumaier).

Střely: 38:20, vyloučení: 4:5, přesilovky: 2:1, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 46.

Hradečtí na svém hřišti přivítali Dobřany. Hosté hned v úvodu rozjeli brankostroj a třemi góly zaskočili soupeře. Nejprve 47 vteřin po úvodním vhazování byl přesný Jan Kovářík, ve druhé minutě se prosadil Jakub Kolařík a v další minutě vsítil třetí branku Pavel Sloup. Na další gól pak diváci čekali do závěru druhé třetiny, kde snížil Petr Šimek. Hradeckým hokejbalistům už se pak ale nepodařilo vyrovnat. Důležitý souboj tak zvládli hosté, kteří vyhráli potřetí v řadě a v tabulce se dotáhli na Hradec.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Pardubice 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kantor, 30. Korbel (Bureš, Hudec) – 1. Langr (Strouhal, Česák), 20. Česák (Langr), 24. Bílý (Krejčí), 26. Krejčí (Bílý, Mikula), 45. Bílý.

Střely: 21:18, vyloučení: 1:2, přesilovky: 2:1, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 173.

Předposlední kolo podzimní části nabídlo také pardubické derby. Od začátku první části odpočítala časomíra 38 vteřin a gólem se blýskl Nicolas Langr. Domácí pak přišli s rychlou odpovědí, ve druhé minutě srovnal Tadeáš Kantor. Druhá třetina se lépe vydařila Pardubicím, po gólech Josefa Česáka, Jana Bílého a Romana Krejčího odskočily na rozdíl tří branek. Naději vystřelil Svítkovu v přesilové hře krátce před druhou přestávkou Martin Korbel. Domácí bojovali až do závěru, ale jen pět vteřin před koncem základní hrací doby dopravil míček do prázdné klece Jan Bílý a domácí zvítězili popáté v řadě.

HBC Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad 2:6 (0:1, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 21. Pražák (Adam), 39. Pražák (Pospíšil) – 9. Macháček (Halbrštát), 23. Faltus (Cvejn, Hubálek), 31. Halbrštát (Macháček, Rozlílek), 32. Cvejn (Faltus, Hubálek), 42. Halbrštát (Rozlílek), 43. Faltejsek (Levý, Lajčiak).

Střely: 28:34, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 62.

Víkendové extraligové zápasy zakončilo Kladno s Letohradem. Jako první se v deváté minutě radoval Michal Macháček, vyloučení hostujícího hráče pak potrestal Ondřej Pražák. Zanedlouho zase vedli Jeleni zásluhou Filipa Faltuse a do třetí části tak vstupovali s jednobrankovým vedení. Hned v jejím úvodu ho navýšili David Halbrštát a Jakub Cvejn. Druhou trefou pak snížil Pražák, ale to už bylo z domácí strany všechno. Hostům ještě pojistili důležité body Halbrštát a Lukáš Faltejsek. Letohrad se tak v tabulce posunul už na čtvrté místo.