Mládež

Blatná se těší na zbrusu nový svatostánek! Pomáhá i veřejná sbírka, podpořit mládež může každý

Hokejbalový klub TJ Blatná Datels zveřejnil zhruba před týdnem na svých sociálních sítích informaci o veřejné finanční sbírce, která pomůže dofinancovat kompletní rekonstrukci místního svatostánku! „Přinese to zkvalitnění našich podmínek pro práci s mládeží,“ upozorňuje předseda klubu Jan Kafka.

Důvod sbírky? Zkvalitnění podmínek pro práci s mládeží

V Blatné se rozhodli pro veřejnou sbírku v rámci vybudování hřiště, respektive rekonstrukci toho současného. „Jedná se o položení plastového povrchu do současného hokejbalového hřiště, aby hřiště mohlo být využíváno i jako školní hřiště a samozřejmě to přinese zkvalitnění našich podmínek pro práci s mládeží,“ vysvětluje předseda klubu TJ Blatná Datels Jan Kafka. 

Většinu financí na rekonstrukci se vším všudy se klubu z jihu Čech podařilo zajistit pomocí dotací. „Město Blatná obdrželo dotaci Ministerstva pro místní rozvoj na 60% celkové částky, a přislíbilo spoluúčast 350 000 Kč. Naše spoluúčast tím pádem bude přibližně 375 tisíc korun, samozřejmě, že částka se upřesní po výběrovém řízení na dodavatele. Úspory našeho klubu v současné době dosahují zhruba dvou set tisíc, a proto jsme přišli s prosbou o pomoc s transparentním účtem,“ vypočítává Jan Kafka. 


Všechny peníze půjdou na sportovní rozvoj blatenské mládeže

Hokejbaloví fanoušci, hráči a všichni, kdo se kolem našeho krásného sportu pohybují, se do podpory vrhli s chutí. „K této chvíli je na transparentním účtu necelých 200 tisíc korun. Na dobrou věc se skládají činovníci, hráči, rodiče a všichni, kdo chtějí blatenskému hokejbalu pomoci,“ má radost předseda Blatné. „My si od plastového povrchu slibujeme větší úspěšnost při náborech a zkvalitnění sportovních podmínek,“ má jasno Jan Kafka.

Hranice, na kterou jihočeský klub potřeboval dosáhnout,  prakticky padla. „Částka pro financování z naší strany už je de facto vybraná, i kdyby nabídnutá cena byla o trochu vyšší, než jsme předpokládali. Jsme všichni strašně vděční za zaslané dary a všechny prostředky,“ je nesmírně potěšen předseda klubu TJ Blatná Datels Jan Kafka. 

Fanoušci, hráči, rodiče, funkcionáři však mohou i nadále posílat finanční dary na transparentní účet! „Peníze, které se vyberou navíc, budou použity pro zlepšení podmínek mládeže a nákup vybavení nového multifunkční hřiště - branky na futsal, basketbalové koše,“ vypočítává Kafka. „V první řadě bych ještě jednou všem poděkoval za zaslané příspěvky a pokud ještě někdo něco přidá, může si být jistý, že všechny peníze půjdou na sportovní rozvoj blatenské mládeže,“ slibuje Jan Kafka.



Hřiště v Blatné se těší velkému zájmu, ale rekonstrukci potřebuje jako sůl. Zdroj fotky: fcb TJ Blatná Datels.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9