Superpohár

Další rok a další Československý Superpohár! Kert Park pojede do Povážské Bystrice

V sobotu 28. října 2023 nebude hrát Kert Park Extraligu, ale Československý Superpohár. Pražský celek Davida Kuny pocestuje do Povážské Bystrice, která loni vyhrála slovenskou Extraligu mužů. Tento zápas bude 10. ročníkem tohoto hokejbalového svátku, který se bude vysílat živě!

Těšit se můžeme na ten nejlepší hokejbal

Československý Superpohár má opravdu velkou tradici. Odehrálo se 8 zápasů českých a slovenských mistrů, přičemž kvůli pandemii byla tříroční pauza. Ale v říjnu se na pražských Lužinách uskuteční 9. ročník této akce! Tradice Československého Superpoháru odstartovala ve Vlašimi v roce 2012, kdy domácí Vlašim porazila mistra Slovenska z Nitry v poměru 3:1. Poté se rok co rok měnilo prostředí, ale v posledním utkání této akce mistrovský Kert Park prohrál se Skalicou 1:3. Celková bilance z osmi zápasů jasně hovoří ve prospěch slovenských hokejbalistů, kteří zvítězili v pěti ročnících Superpoháru. Třikrát jej vyhrála Nitra a dvakrát Skalica. Z pohledu české strany tuto akci opanovala Vlašim, HBC Pardubice a jednou HC Kert Park Praha. Kert v roce 2022 získal další trofej z této akce, když si na domácí půdě poradil s LG Bratislava!


Duel o Československý Superpohár se bude vysílat od 13 hodin

Již tuto sobotu se uskuteční Československý superpohár hokejbalu 2023, který odstartuje v Povážské Bystrici od 13:00. Jak si český šestinásobný mistr povede na slovenské půdě? Tuto mezinárodní akci bude možné také sledovat živě!