Mládež

Turnaj Mixle Pixle má za sebou další povedený ročník

Víkend 20. – 21.5.2023 patřil v České Třebové turnaji Mixle Pixle. Celkem se na zimním stadionu odehrálo v sobotu dvacet utkání, ve kterých děti bojovaly za své týmy. Po vydatné porci zápasů se v sobotní podvečer hráči, brankaři a trenéři rozlosovali do nových týmů.

Dvoudenní turnaj Mixle Pixle kategorie do jedenácti let má za sebou další ročník. Na zimním stadionu v České Třebové se představilo okolo devadesáti dětí, které si užily víkend plný hokejbalu. V neděli si vyzkoušely hrát za nové týmy – Vlky, Medvědy, Tygry, Lvy, Buldoky a Draky. Děti na konci čekaly pamětní medaile a drobné upomínkové předměty. Více v ohlasech níže:


Martin Bulva – trenér HBC Pardubice

"Po roce jsme se opět vydali na dvoudenní turnaj přípravek s názvem Mixle Pixle 2023. V loňském roce se nám tento turnaj osvědčil. Když se čas znovu nachýlil, tak jsme si řekli, že do toho půjdeme znovu i přes jistou organizační náročnost. Jelikož tato akce je pro děti jako stmelující prvek přímo ideální. Letos nás přivítalo kvalitní zázemí Zimního Stadionu v České Třebové. Do místa konání jsme vyrazili vlakem, abychom si cestu trochu zpestřili. Po zabydlení ve velmi prostorné kabině, jsme odehráli první den turnaje za náš klub. Do turnaje jsme přihlásili hned dva týmy - modrý a bílý. Celkem s námi vyrazilo 18 dětí. Turnaj jsme si užili a mohli jsme tak poznat další soupeře, které z regionu neznáme. Hráčům tento dvoudenní turnaj dal tolik zápasů, co možná dva až tři přebory najednou. Druhý den již klasicky proběhl turnaj za namixované zvířecí týmy. Hráči zde poznali nové spoluhráče, se kterými tvořili jeden tým. Většina našich hráčů byla velmi vidět, což nás samozřejmě těší. Děti si turnaj užily, bylo to pro nás příjemné zpestření přípravkové sezóny. Náš klub opět ukázal, že jsme dobrou hokejbalovou adresou, kde mimo sportu nám jde i kolektiv a atmosféra v něm. Děkujeme rodičům za podporu při převozu věcí a dále za doplnění energie v podobě ovoce, vitamínů, sladkostí a domácích výtvorů. Mixle Pixle 2024?............Proč ne:)!"

Petr Vala –  trenér HBK Kyjov

Mixle pixle považuji za nejlepší turnaj sezóny pro naši přípravku, a to nejen po sportovní stránce. Účastníme se každoročně, zahrajeme si s týmy, které z regionu neznáme. Po namixování druhý den poznali naši hráči nové spoluhráče a trenéry, jiný styl hry a koučingu.

Hráči byli s akcí spokojeni, strávili spolu víkend a užili si i po nesportovní stránce, kdy spolu strávili víkend. Česká Třebová je ideální lokalita vzhledem k ubytování kousek od zimáku, se zajištěnou večeří a snídaní. Škoda jen, že na stadionu chybělo občerstvení.

Jan Bartl –  trenér Rytíři DDM Děčín

Náš tým Rytíři DDM Děčín se zúčastnil hokejbalového turnaje U11 v České Třebové poprvé. Vzhledem k velké vzdálenosti jsme přijeli vlakem již v pátek večer, abychom se aklimatizovali a řádně připravili na dvoudenní turnaj. Ubytování v místním domě mládeže, které se nachází v podstatě naproti zimnímu stadionu, kde turnaj probíhal, bylo naprosto ideální. Byli jsme spokojeni jak se stravou, tak s organizací. Vše klapalo, jak mělo. Děti i my trenéři jsme si to náramně užili. Máme spoustu hezkých zážitků, velkou porci zábavy a nové kamarády. Děkujeme za možnost přidat se do hokejbalové party lidí, kteří mají tento sport v srdci stejně jako my. Budeme se opět těšit na příští rok.

Tomáš Diblík – trenér SK Rebel Praha

My Rebelové jezdíme rádi na tuto akci. Máme totiž možnost si zahrát se soupeři, které nemůžeme potkat během sezóny a hlavně poté v neděli mají děti možnost si zahrát i s jinými hráči a pod jinými trenéry. V sobotu jsme postavili opět dvě mužstva. Tým bílých byl poskládán z hráčů, kteří příští sezónu již se posunou o kategorii výše. Modrý tým byl naopak byl poskládán z hráčů z minipřípravky, kteří již dostávají šanci tuto kategorii hrát pravidelně. Oba celky byli rovnoměrně doplněni hráči ročníku 2013. Tak si mohli obě mužstva zahrát náročná utkání a získat nové zkušenosti. Oba týmy předvedly bojovné výkony a v konkurenci osmi týmů se vůbec neztratili. V neděli pak po rozdělení do jednotlivých mužstev se neztratili ani tam. Bylo vidět, že si i tento typ turnaje užívali a velmi je to bavilo. Z turnaje odjížděli se spoustou různých dojmů a zážitků. Velký respekt si zaslouží i realizační tým, který měl turnaj Mixle Pixle na starosti. Snažili se udělat, aby vše fungovalo na 200%. Za to jim patří velký dík. Ale abych jen nechválil, tak bych měl dva postřehy, které by mohli tuto výtečnou akci posunout ještě dál. Všichni zúčastnění si přijeli zahrát především proti soupeřům mimo jejich region. A to z důvodu, že nehráli všichni proti všem Proto mě velice nemile překvapilo, že jsme jedno utkání hráli Rebelové proti sobě.  Druhým postřehem bylo poté rozdělení do na neděli. Některé mužstva měla osm hráčů v poli a jiná i jedenáct. Je k zamyšlení jestli rozdělení do družstev na neděli nějak neupravit. Celkový dojem z turnaje je skvělý a rádi se opět příští rok vrátíme. 

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZDE

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9