CROSSDOCK Extraliga

Doufám, že fanoušci si užijí hezký hokejbal, hlásí před pardubickým derby Josef Česák

Pardubice v jarní části zatím v každém utkání bodovaly a stále se drží na třetím místě. V minulém zápase pomohl týmu ke třem bodům vítěznou brankou Josef Česák, který už vyhlíží derby se Svítkovem. Pardubický útočník doufá, že tentokrát budou s mužstvem úspěšní.

Každý zápas chceme vyhrát a uvidíme, na jaké místo nás to dostane

Josefe, v úvodním utkání jarní části jste vybojovali bod, v dalších dvou jste vyhráli a stále jste na třetím místě. Je váš cíl držet se na této pozici, abyste začínali play off doma?

Cíl je určitě začínat doma, což znamená být v první čtyřce. Záleží i samozřejmě na ostatních zápasech jiných týmu a tím pádem se bude tabulka určitým způsobem vyvíjet, ale myslím, že každý zápas chceme vyhrát a uvidíme, na jaké místo nás to dostane.

O víkendu jste se představili v Dobřanech, které jste porazili 4:3. Soupeř ale ještě bojuje o důležité body pro postup do play off. Jak náročné to bylo utkání?

Utkání to bylo náročné velmi, zápas byl dost vypjatý a řekl bych i poměrně nervózní. Co se týče našeho týmu, tak to nebyl zápas, ve kterém bychom úplně hráli „naši“ hru. Nicméně zápas se nám podařilo dotáhnout do zdárného konce a přinesl nám vítězství za plný počet bodů.

Vítěznou branku jste vsítil necelé tři minuty před koncem základní hrací doby. Jak se celá gólová situace seběhla?

Popravdě si celou situaci ani nevybavuji. Tuším, že hra se odvíjela okolo naší brány, kde se k balónku dostal Zajda (Tomáš Zajíček), odehrál balónek na Břízku (Ondřej Březina) a v tu chvíli jsem viděl šanci utéct. Od své modré jsem se tedy rozběhl kolem obránce a právě Břízka mi hodil krásnou přihrávku do prostoru, kterou jsem si mohl doběhnout. Od té chvíle jsem věděl, že mám dostatek času na zakončení.


V sobotu uvidíme, která „strana“ Labe bude šťastnější

V dalším zápase se na domácím hřišti utkáte se Svítkovem. Těšíte se na toto derby? Vnímáte tento zápas jinak oproti ostatním?

Řekl bych, že na utkání se těším asi jako na každé jiné. Osobně nevnímám, jestli se hraje s takovým či jiným týmem. Do zápasu jdu s tím, že chci vyhrát a je mi jedno, jestli hrajeme proti dresu Svítkovu nebo jiného týmu.

V podzimní části jste Svítkovu nevsítili žádný gól a prohráli 0:5. Plánujete to nyní soupeři oplatit?

V podzimu to od nás nebyl vůbec dobrý zápas, řekl bych, že v tom utkání se nám nedařilo vůbec nic. V dalším utkání, tak jak říkáte, to můžeme soupeři oplatit. Uvidíme, co zápas přinese.

První vzájemné utkání v této sezóně navštívilo hodně fanoušků. Co byste jim vzkázal před dalším soubojem?

Byl bych samozřejmě rád, kdyby přišlo co nejvíce lidi. Konečně se k nám přiklonila i předpověď počasí, která říká, že by měl být krásný teplý víkend. Doufám, že fanoušci si užijí hezký hokejbal, plný šancí a hezkých momentů. V sobotu uvidíme, která „strana“ Labe bude šťastnější, ale pevně doufám, že to budeme my (úsměv).

>>SLEDUJTE PARDUBICKÉ DERBY ŽIVĚ NA HOKEJBAL TV<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9