CROSSDOCK Extraliga

Nebylo nad čím váhat, Hostivař je kvalitně fungující klub s výborným zázemím, říká Jan Krtička

Hostivařský A-tým vstoupil do zimní přípravy s novým trenérem Janem Krtičkou, se kterým bude bojovat také o postup do play off. S týmem se na jarní část připravuje od začátku ledna. Chce zapracovat především na fyzické kondici, obranné činnosti nebo přesilových hrách.

Musíme se více tlačit do střelby

Pane trenére, k A-týmu Hostivaře jste se připojil v závěru podzimní části jako asistent trenéra, do zimní přípravy už jste s ním vstoupil jako hlavní trenér. Co Vás na tuto pozici přivedlo?

Byla to dohoda s Ondřejem Novákem (předseda klubu pozn. red.) v rámci toho, že Martin Davídek skončil. Tato pozice mi byla nabídnuta jako asistentovi. Nebylo nad čím váhat, Hostivař je kvalitně fungující klub s výborným zázemím.

Po podzimní části jste na devátém místě, na pozice pro postup do play off ale nemáte velkou ztrátu. Na čem je podle Vás potřeba nejvíce zapracovat, aby se tým dostal do vyřazovacích bojů?

Určitě na fyzické kondici, na které už poctivě pracujeme od zimní přípravy. Dále hlavně na obranné činnosti, protože dopředu jsou kluci výborní, ale v defenzivě máme mezery, což byl důkaz i toho, že jsme byli jedni z nejvíc inkasujících týmů v podzimní části.

Na podzim jste neměli dobrou úspěšnost v přesilových hrách. Jak vnímáte tuto statistiku, zaměřujete se na to?

Samozřejmě, oslabení a přesilové hry rozhodují zápasy. Musíme se více tlačit do střelby, nepředržovat míčky. Hráči jako Čejka, Kucharčík, Vanišové, Urbanec, Pátek, tak ti musí být v přesilových situacích mnohem nebezpečnější a přímočařejší.


Jsem spokojený, kluci chodí v hojném počtu

S přípravou na další část sezóny jste začali na začátku lednu. Jak probíhá a jak jste s ní zatím spokojený?

Trénujeme třikrát v týdnu, pondělí, úterý, čtvrtek. Jsem spokojený, kluci chodí v hojném počtu. Samozřejmě jsou situace, kdy má někdo zkoušku do školy nebo musí zůstat v práci, ale asi nejsme jediný tým, kterému se to děje.

Do přípravy se měli zapojit nějací hráči B-týmu a junioři. Plánujete přivést ještě nějaké jiné posily?

Ano, hráči B-týmu – Michal Minarčík, Petr Němeček, David Waltr s námi trénují. Kluci tomu dávají 100 %, jsem se všemi spokojený, mile mě překvapili. Potom se z juniorů k nám zapojili Petr Lehner, Lukáš Grepl a Dominik Ilušák, který se jeví velmi dobře. Je jenom na klucích, jak se o to poperou, dveře mají do A-týmu otevřené stejně jako kluci z Béčka. Co se týká posil, tak jsme domluveni s Jakubem Burešem z Keltů, že nás na jaře posílí. V jednání jsou další jména, ale nerad bych předbíhal, mohu jen říct, že pokud to dopadne, tak se fanoušci Hostivaře mají na co těšit.

S týmem vstoupíte do jarní části už za měsíc, kdy vás čeká první utkání. S jakými cíli do ní půjdete?

Půjdeme zápas od zápasu, hned na úvod jara jedeme do Ústí nad Labem, kde to bude těžké, poté doma Letohrad a dál zatím nekoukáme. Samozřejmě bychom se chtěli dostat do play off, to je jasné.


Jan Krtička (vpravo) je bývalým vynikajícím hokejbalistou a reprezentantem. Zdroj fotky: HC Kert Park Praha.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9