Turnaje

Druhá sezóna turnajů Míchačka je tady! Došlo k nárůstu účasti.

Region Čechy Východ se vrhnul do druhého ročníku turnajů pro mládež v pardubické nafukovací hale, které nesou název Míchačka! Jak tyto inovativní turnaje pro mladé hokejbalisty, kteří si záměrně mohou zahrát s jinými hráči než ze svého klubu, lákají? Co o akci prozradil pořadatel Pavel Shejbal?


Pro tuto sezónu jsme Míchačku rozšířili ještě o kategorii U10

Pavle, minulý rok jste se v regionu Čechy Východ vrhli do projektu Míchačka, což je turnaj pro mladé hráče, kteří si mohou zahrát s hráči z jiných klubů. Loni byl první ročník. Jaké bylo před ním očekávání? A pamatujete si, jaká byla účast hráčů?

Úplně v prvopočátku jsme byli trochu napjati, s jakým zájmem se tato novinka potká. Z různých setkání, v rámci mládežnických turnajů z podzimní části, jsme sice měli na Míchačku pozitivní odezvu, ale až teprve období na přelomu roku mělo ukázat, jestli to děti bude bavit, anebo o tento model bohužel zájem nebude. Naplánovali jsme tedy uspořádat po jednom turnaji ve třech základních kategoriích U12, U15 a U18 a byli zvědaví kolik dětí se na jednotlivé termíny přihlásí. Krátce po vyhlášení se účastnická místa začala poměrně rychle plnit, což slibovalo, že první turnaje budou celkem hezky početně obsazené. Vlastní turnaje proběhly bezproblémově, a protože největší zájem byl o účast v kategorii U15, rozhodli jsme se pro tuto kategorii vyhlásit ještě jeden turnaj navíc.

Tento rok pořádáte turnaje Míchačka v několika kategoriích, avšak už je to druhá sezóna. Zvýšil se nějak zájem mladých hráčů o tyto akce? Došlo na nějaké rozšíření kategorií?

Pro tuto sezónu jsme Míchačku rozšířili ještě o kategorii U10, která byla původně také hojně početně obsazena, avšak koncem listopadu přišlo období respiračních onemocnění, a tak se bohužel řada dětí musela odhlásit. Nicméně ti, co jim to zdraví dovolilo, si hru náležitě užili a nám dali najevo, že i s touto věkovou kategorií musíme v budoucnu počítat. Trošku opačný směr nám, bohužel, ukázala kategorie U18. Tam je vidět, že tato hra je pro tuto věkovou kategorii okrajová až nezajímavá.

Mohl byste poodkrýt, kolik ještě turnajů Míchačka je v této sezóně naplánováno?

Doposud máme odehráno po jednom turnaji v kategoriích U10, U12 a U15. Kategorie U18 byla z důvodu velkého množství omluvenek zrušena. V průběhu ledna a února máme naplánovány ještě 4 Míchačky – jednou v kategorii U10, jednou v kategorii U12 a dvakrát pro kategorii U15.

O turnaje Míchačka je mezi mládeží velký zájem i v letošní sezóně! Autor fotky: Jana Nekolová.

Od rodičů máme ohlasy převážně kladné

Jak tento formát turnajů a akcí v zimní přestávce vnímají rodiče hráčů?

Od rodičů máme ohlasy převážně kladné. Jelikož jsou to akce dobrovolné, tak kdo chce své dítko do Pardubic přivézt, tak to udělá rád. A i rád sleduje, jaká přátelská atmosféra mezi dětmi z různých koutů hokejbalové mapy panuje.

Myslíte si, že by s tento formát turnajů mohl prohloubit například i pro mužské kategorie?

Osobně si myslím, že v mužské kategorii o takový model zájem nebude. Jednak se Míchačky hrají v zimní přestávce, kdy skoro každý sportovec je rád, že má chvilku klid a může se aktivněji věnovat věcem, které v průběhu sezóny upozadňoval a druhak dospěláci, když si chtějí zahrát s někým jiným, tak se domluví a zahrají si i bez toho, aby je někdo musel organizovat. Navíc nafukovačka, která je pro děti ideální, by svými rozměry a nízkými florbalovými mantinely mohla být pro dospělé nevhodná až nebezpečná.

Některé turnaje v různých kategoriích již proběhly. Jak hodnotíte letošní kvalitu akcí?

Letošní turnaje proběhly ve stejném přátelském duchu jako ty loňské. Bylo krásně vidět, jak se třeba někteří hráči při příchodu vítají s jinými, které třeba skoro půl roku neviděli. Nebo jak společně se svými jmény na putovním poháru vzpomínají, jak se jim to loni podařilo vyhrát.

Jaké jsou pro zatím ohlasy hráčů, kteří na turnaji nastoupili? Chodí Vám nějaké zpětné vazby?

Hráčům se tento model velice líbí. Svědčí o tom i fakt, že skoro všechny turnaje jsou naplněny, včetně míst pro případné náhradníky. Zpětné vazby od rodičů chodí a jsou převážně pozitivní. V rámci těchto zpětných vazeb se k nám dostávají i různé podněty na vylepšení, za které jsme rádi. Některé z nich jsou opravdu přínosné.

Mnoho termínů na turnaje Míchačka je ještě volných! 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9