CROSSDOCK Extraliga

Náš cíl je udržet se v první čtyřce před play off, hlásí pardubický Tomáš Zajíček

HBC Pardubice vyhrály posledních 6 utkání v řadě. Ten sedmý budou moci Pardubáci přidat v posledním zápase podzimní části na domácí půdě proti Ústí nad Labem. Tomáš Zajíček patří ke stabilním členům sestavy trenéra Jiřího Mašíka. Právě on odpovídal na otázky v našem rozhovoru.

Já zimu moc nemám rád

Před posledním zápasem podzimní části Extraligy jsou Pardubice na 3. místě v tabulce. Spokojenost?

Až na nějaké maličkosti vládne spokojenost. 3. místo je rozhodně dobrá výchozí pozice do jarní části soutěže, protože náš cíl je udržet se v první čtyřce před play-off.

Jak se Vám osobně hraje na konci listopadu, když už počasí není úplně optimální? Má to na hráče nějaký vliv?

Já moc zimu rád nemám, takže bych samozřejmě více ocenil teplejší počasí. Bohužel ale se s tím nedá nic dělat. Podmínky jsou pro všechny stejné. Určitě to na hráče má vliv v případě, když se pořádně nezahřejí a jdou do zápasu bez rozcvičky.

V zatím posledním utkání jste vyhráli v Hostivaři 5:3. Jaký to byl zápas?

První třetinu jsme se trochu trápili, ale dokázali jsme dát první gól, a to nám hodně pomohlo. Potom už si dovolím říct, že jsme byli, až na poslední dvě minuty zápasu, lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Hostivař ovšem byla místy velmi nebezpečným soupeřem, ale Pája (Pavel Foršt, pozn. red.) to v bráně zase parádně zavřel.

Co rozhodlo o vašem vítězství?

Rozhodla druhá třetina, ve které jsme vstřelili tři branky. Pak už jsme zápas kontrolovali a hrálo se nám s větším klidem.

Na podzim vás čeká ještě jeden zápas. Do Pardubic přijede Ústí nad Labem. S čím do tohoto zápasu půjdete a jaký očekáváte duel?

Budeme chtít určitě skončit podzimní část domácí výhrou a zároveň vrátit Elbě prohru z jejich hřiště. Není se na co šetřit, takže do toho půjdeme naplno, ale víme, že Ústí má kvalitu, takže musíme od začátku až do konce zápasu podat 100% výkon.

Tomáš Zajíček vítá nové poznatky asistenta trenéra Michala Šimka! Možná proto Pardubice přezimují na třetí pozici! Autor fotky: Josef Česák st.

Ze začátku to bylo pro všechny náročnější, ale nyní ty změny vítáme.

Vybavujete si první zápas této sezóny? Protože ten byl právě proti Ústí nad Labem a Pardubice ho prohráli 0:3.

Vybavuji. Jeli jsme v okleštěné sestavě, a navíc to byl první zápas celé sezóny. Nebyl to moc hezký duel ani od jednoho z týmů, ale Elba nás nakonec dokázala přehrát a zaslouženě vyhrát. Nyní jsou oba týmy rozehrané a v plné sestavě, takže očekávám úplně odlišný zápas ať už co se týče tempa nebo předvedené hry.

Vyhráli jste posledních 6 zápasů v řadě. Čím si tuto skvělou sérii vysvětlujete?

Má to hned několik důvodů. Skvěle chytají brankáři, vyhnula se nám zranění a trochu se ustálila sestava. Navíc nám pomohl na pozici asistenta trenéra Michal Šimek, který vnesl do týmu svěží vítr a nějaké nové věci, které teď musíme všichni dělat. Ze začátku to bylo pro všechny náročnější, ale nyní ty změny vítáme.

Těšíte se na zimní přestávku, až si odpočinete od hokejbalu? Máte to vůbec v plánu?

Těším se. Jsem rád, že budu mít aspoň pár volných víkendů a užiju si klidné svátky. Od hokejbalu jako takového si dám určitě minimálně na měsíc pauzu, ale budu se fyzicky udržovat. V lednu totiž začne opět příprava na jarní část, která je zpravidla velmi náročná.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9