CROSSDOCK Extraliga

Těšil se na své první play off. Snad bude další sezóna i individuálně lepší, přeje si Bačák

Před dnes už ukončenou sezónou se stal Vladimír Bačák důležitou posilou ofenzivy severočeské Elby. Do té to neměl daleko, s extraligovým hokejbalem totiž začínal v nedalekém Mostě. Dle statistik své kvality potvrdil, samotný forvard ale sám se sebou spokojený příliš nebyl.

Začátek ročníku byl složitý Vladimíre, sezóna 2019/20 Extraligy je ukončena, Vy jste ji odehrál v novém působišti. Jak zatím svůj přestup do Elby hodnotíte?

Přestup hodnotím z mé strany jako pozitivní, v klubu vše funguje dobře a jsem rád, že jsem se takto před sezónou rozhodl, snad ani klub nelituje.


Po individuální stránce se Vám dařilo: byl jste druhým nejproduktivnějším hráčem Ústí a 17 kanadských bodů jste si rozložil do branek a nahrávek skoro rovnoměrně. Jste i z tohoto pohledu spokojený?

Ne, nejsem spokojený, neboť od sebe vždy očekávám víc a ze začátku jsem se nedokázal moc prosadit, snad bude další sezóna v mém podání mnohem lepší. 


Jaký pro Vás byl skok z Mostu z toho pohledu, že ve svém bývalém týmu jste hráli v podstatě v minulé sezóně o záchranu, a s Elbou jste najednou v podzimní části dlouhé týdny tabulku dokonce vedli!
Je super, když se týmu daří a víkend po víkendu sbíráte body do tabulky, tím roste i sebevědomí a pohoda v týmu. Těšil jsem se, že bych si, od doby co hraju Extraligu, konečně zahrál i play off, ale bohužel vzhledem k následujícím okolnostem se vše změnilo.



Bojuje s přibývajícími kily
Dříve jste se věnoval ve velkém hokeji, na kontě máte dokonce několik prvoligových startů! Led jste ale už definitivně vyměnil za hokejbalová kolbiště? 
Pořád mě hrozné láká se k hokeji vrátit, ale vzhledem k zaměstnání a osobnímu životu se k němu už pravděpodobně nevrátím a zvykám si tedy už jen na hokejbal.


Před rokem jste prozradil, že Váš cíl je prosadit se do reprezentace mužů. Na nějaké kempy jste se už dostal, pracujete na sobě individuálně i právě z tohoto pohledu?
Snažím se na sobě pracovat průběžně pořád, zda to ale bude stačit nebo ne, ukáže až čas a případně další kempy. Pokud tedy dostanu pozvánku a zdravotní stav mi dovolí přijet. 


A využil jste volných týdnů bez týmového sportu k tomu, abyste se právě skutečně co nejvíce zlepšil, nebo jste si spíše rád oddychl?

Nejsem zvyklý moc odpočívat, a navíc po skončení s hokejem mi jdou kila pořád nahoru, takže se snažím pracovat jak na sobě, tak na zastavení těch nechtěných kilogramů.



Vladimír Bačák se po přestupu z konkurenčního Mostu okamžitě zařadil mezi opory ústecké Elby. Autor fotky: Markéta Štroufová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9