CROSSDOCK Extraliga

Popáté mistrem? Ojedinělý týmový úspěch, rozplývá se odchovanec Kert Parku Jiří Kruček

Kert Park zvládl těžkou pozici favorita! Pražané tak slaví pátý titul v řadě, čímž se zapsali nesmazatelně do historie českého hokejbalu! My Vám přinášíme rozhovor s Jiřím Kručkem, který byl u všech pražských úspěchů! Co pro něj znamená tento titul? A jak těžké na něj bylo dosáhnout?

Fanoušci nás hnali za úspěchem

Jiří, gratuluji Vám k pátému titulu v Extralize hokejbalu. Jaké zažíváte pocity z již páté zlaté medaile v řadě, kterou jste získal s Kert Parkem?

Je to jedním slovem neuvěřitelné! Věřil jsem, že jednou bychom mohli vyhrát Extraligu, ale pětkrát a ještě k tomu za sebou, stále si to plně neuvědomuji, je to opravdu ojedinělý týmový úspěch v hokejbalu.

Vás o víkendu nečekalo nic jednoduchého. Stav série byl 1:1 na zápasy a vy jste jako favorit museli ukázat svou sílu na hřišti Kladna. S jakým rozpoložením jste do Kladna jeli?

Na Kladně se pro nás hrálo na 2 vítězné zápasy. Takže psychická výhoda to úplně nebyla. Bylo to otevřené na obě strany, kdo vyhraje sobotní zápas, tak potom se dá mluvit o psychické výhodě v dalším utkání. Z Lužin dorazilo velké množství fanoušků, kteří nás hnali za úspěchem, za to jim patří velké díky. Vytvořili nám kulisu, jako bychom hráli doma.


Na bezbrankové skóre se u nás hraje těžko

Kde se ve vašem týmu vzala taková mentální síla? Bylo až neuvěřitelné sledovat váš sobotní koncert! Řekněte nám k sobotnímu duelu více.

Co se odehrálo v 1. třetině, asi nechápal vůbec nikdo, kdo byl součástí finálového zápasu. Tohle jsem za celou svou hráčskou kariéru nezažil. A obávám se, že nejspíš už ani nezažiju. Po první třetině se už zápas víceméně dohrával.

V neděli jste měli pohodovou pozici. Při prohře by se série vrátila na vaše hřiště, ale vy jste opět ukázali svou sílu a po dvou třetinách jste vedli 4:0! Věřil jste, že už to dotáhnete?

Pokud vedete 2:1 na zápasy, tak není důležité se hnát za výsledkem, protože může rozhodnout klidně i 44. minuta za stavu 0:0. V Kertu se však na bezbrankové skóre hraje těžko.


Bratři jak se patří! Martin Kruček (vlevo) s Jiřím Kručkem (vpravo) jsou odchovanci Kert Parku a zažili všech 5 titulů! Autor fotky: Michal Pěch.

Je nádherné vidět spoluhráče, kteří vyhráli titul poprvé

Tohle byl pátý titul v řadě. Co pro vás znamená? Přeci jenom budete v další sezóně obhajovat, co přijde na řadu teď? Odpočinek?

Těžké teď rovnou říkat, jaká bude další sezóna, je potřeba si užít oslavy z pátého titulu a odpočinout si od hokejbalového koloběhu. Víkendy teď mohu věnovat doma rodině, a že jich teďka mám před sebou spoustu.

Když je to 5. titul, tak budou oslavy pětkrát takové? Už nějaké proběhly?

Nikdy nezapomenu na oslavu prvního titulu, to byla exploze oslav, která trvala další 3 dny. Další oslavy titulu už byly z mé strany skromnější. Vždycky je nádherné vidět spoluhráče, kteří vyhráli Extraligu poprvé v kariéře.


Kert Park překonal všechny rekordy, které bude stěží překonat. Autor fotky: Roman Mareš.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9