Reprezentace

"A" tým České republiky porazil U23 a slaví vítězství v Markmed Cupu 2022

Mužský výběr vyhrál i v druhém nedělním utkání. Proti juniorům držel většinu času otěže zápasu a díky rychlým brankám v úvodech první a druhé třetiny dokázal zvítězit 3:1.

Poslední utkání Markmed Cupu 2022 odehrála mezi sebou mužstva seniorského a juniorského výběru České republiky. Muži nastoupili k druhému utkání téměř po půlhodině hry, ale na jejich aktivitě to poznat nešlo. Skvělým pohybem si muži vytvořili řadu šancí a brankář Rechtorík měl spoustu práce. Ve 3. minutě však musel kapitulovat, když se po souhře s Česákem prosadil Pala. Junioři však dokázali taky ohrozit branku Gerlicha. Nejblíže ke gólu měl Suchánek, který však nedokázal překonat ležícího Gerlicha.

Prostřední část měla obdobný scénář jako třetina první. A-team si vytvářel větší počet šancí, které však často končily před brankářem Štouralem. Branku mu vsítil v 17. minutě jeho klubový kolega Jan Čejka. Velké šance si připravili jak Fejfar, tak i Štěpánik, ale proti Štouralovi neuspěli. Na druhé straně se Gerlich také nenudil, když mu lapačku provětral dalekonosnou střelou Šilhán.

Do závěrečné třetiny nastoupili junioři ve větším nasazení a nutili svého soupeře k chybám v rozehrávce. Ta největší přišla ve 34. minutě, kdy se míček po chybě dokutálel k Lickovi, který střelou pod lapačku nedal Gerlichovi šanci. Po této brance byli opět aktivnější hráči do 23 let. Velkou šanci si připravil Malecha, ale brankář A týmu byl proti. Následně však dvoubrankový rozdíl vrátil na stranu mužského celku Česák, kterému nabídl odkrytou branku Lukáš Lhota. Hráči třiadvacítky v závěru utkání dostali šanci dvojnásobné přesilovky, ale český A tým již nedovolil jakoukoliv změnu skóre. A tak slavil vítězství v Markmed Cupu 2022.


Fotogalerie: