Reprezentace

Lhota vystřelil reprezentačnímu A týmu vítězství proti silnému Slovensku!

Další vyrovnané klání mezi tradičními soupeři přineslo i nedělní dopolední utkání. Slovensko sice opět vstoupilo do utkání lépe, ale Češi měli Lukáše Lhotu, který rozhodl o výhře A-teamu 2 brankami.

Ihned po úvodním buly se do souboje pustily oba týmy naplno. Jako první se z gólu radoval slovenský výběr, když po střele Miroslava Behúla český brankář špatně vyhodnotil situaci a míček se mu vykutálel z výstroje do branky. I když Češi odehráli skvělou přesilovou hru, do konce třetiny se jim nepodařilo skóre vyrovnat.

Do druhé třetiny vstupoval český tým s přesilovkou a tu také po jedenácti vteřinách Lukáš Lhota proměnil. Po vybojovaném souboji se dobře uvolnil Kubeš, ale slovenský brankář Kučera jeho střelu vyrazil nad plexisklo. Ani Slovensko však nenechalo nic náhodě a podařilo se mu několikrát uvolnit do samostatného uniku. Druhá třetina nabídla tvrdší hru obou týmů a i přes dvě velmi rychlá vyloučení po sobě na straně českého týmu se nepodařilo Slovensku navýšit skóre.

Poslední část přinesla opět vyrovnanou bitvu plnou tvrdých soubojů a rychlých protiútoků. Velmi agilní byla dvojice Rampáček s Martinusíkem, ale brankář Mikl si s jejich pokusy poradil bravurně. Češi nabídli v půlce poslední části Slovensku dvakrát za sebou výhodu přesilové hry, ale hostující celek si nedokázal vytvořit dostatečnou příležitost pro skórování. A tak v závěru utkání přišel zlom, když Pavel Kubeš naservíroval míček před branku a zde se prosadil Lukáš Lhota. Ten tak zakončil své skvělé vystoupení na turnaji Markmed Cup.



Fotogalerie: