Reprezentace

Třiadvacítka uzavřela sobotní program druhým skalpem pětinásobných mistrů světa ze Slovenska!

V posledním utkání sobotního večera dokázal výběr juniorů zvítězit nad Slovenskem. Dvěma brankami se na tomto vítězství podílel Martin Stupka.

Poslední zápasem sobotního programu Markmed Cupu 2022 bylo další střetnutí českého výběru do 23 let a Slovenska. V úvodu utkání byli aktivnější hráči Slovenska, kteří svým velmi rychlým pohybem nedali Čechům ani centimetr prostoru navíc. Juniorům se však povedlo v 9. minutě jít do vedení. Odchovanec ústecké Elby Martin Stupka se totiž prosadil krásnou střelou.

Do druhé třetiny vstoupili čeští junioři daleko aktivněji, když si vytvořili velký tlak před brankou Kučery. Ten však předvedl několik skvělých zákroků, a hlavně díky němu se skóre neměnilo. Po polovině zápasu oba soupeři vyměnili brankáře a byl to opět slovenský Dekány, který měl spoustu práce při útočných výpadech Čechů. V závěru třetiny se však karta obrátila a Slováci si vytvořili velké množství šancí, ale brankář Svoboda nedovolil hostům skóre srovnat.

Hned na začátku třetí části se Čechům podařilo zvýšit náskok, když se podruhé prosadil Stupka. Následně Slováci zvýšili tempo a české juniory velmi tlačili v jejich obranném pásmu. Češi však dokázali z jedné nenápadné šance opět skórovat. Odražený míček dorazil za záda Dekányho David Magasanik. A když Slováci nezvládli využít ani početní výhodu spojenou s power play, kdy se na hřišti nacházelo 6 slovenských hráčů proti třem českým, mohli čeští benjamínci slavit cennou výhru 3:0.




Fotogalerie: