Reprezentace

Češi slaví výhru se Slovenskem. Vítězství v nájezdech jim vystřelil Bílý

První duel mezi seniorskými výběry Čechů a Slováků vyzněl lépe pro domácí. Hosté lépe vstoupili do utkání, ale Češi dokázali hru i skóre vyrovnat. V nájezdech vybojoval extra bod navíc Jan Bílý.

První letošní střetnutí mezi seniorskými reprezentacemi se uskutečnilo na Markmed Cupu právě v sobotu. Hosté vstoupili aktivněji do utkání a jejich rychlé protiútoky dělaly Čechům velké problémy. Skvěle si však vedl Gerlich, který několikrát národní tým podržel. V 9. minutě ale musel kapitulovat po tvrdé střele Šalky.

V druhé části přišla družina trenéra Mašíka se změnou tempa hry, což potvrdily i vybojované přesilovky. Zde se Čechům podařilo vyrovnat skóre, když se před brankou nejlépe zorientoval Štěpáník. Domácí si po této brance počínali aktivněji, ale změna ve skóre nenastala.

Třetí třetina přinesla opatrnější tempo hry a hra se více nacházela ve středním pásmu. Do šancí se soupeři dostávali hlavně v početních výhodách, které ale ani jeden z nich nevyužil. Slovenský brankář Kučera musel čelit i brejku Lhoty, ale dokázal si s ním poradit.

V prodloužení oba týmy pokračovaly v nastoleném tempu. Na konci nastaveného času dostalo Slovensko možnost přesilové hry 4 proti 3, ale nedokázalo jí do závěrečné sirény využít. V nájezdech vybojoval extra bod navíc pohlednou kličkou do backhandové strany Jan Bílý.



Fotogalerie: