Reprezentace

Třiadvacítka na úvod Markmed Cupu udolala pětinásobné mistry světa! Kastner nejlepším hráčem

Národní tým mužů do 23 let otevřel v pátek 11. února brány přípravného turnaje Markmed Cup 2022! Nastupující generace reprezentačního "A" týmu mužů zdolala 4:3 po nájezdech pětinásobné mistry světa ze Slovenska! Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen obránce Zbyšek Kastner, který vstřelil gól na 2:2.

Večerním utkáním byl zahájen mezinárodní turnaj v Plzni, kdy změřily síly tým Slovenska a reprezentační výběr do dvaceti tří let.

Do utkání lépe vstoupil český tým, kdy ve třicáté vteřině skóroval Martin Stupka a poslal tak své barvy do vedení. Marcel Cibík ale v páté minutě srovnával na 1:1.

Do druhé třetiny lépe vstoupil tým Slovenka a v osmnácté minutě vstřelil branku Miroslav Běhúnek. Junioři však neponechali nic náhodě a v devatenácté minutě vstřelil gól Zbyšek Kastner. Druhou třetinu zakončil slovenský výběr gólem Matúše Korbáše.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy naplno, ve třicáté třetí minutě srovnal skóre na 3:3 David Braun. Zbytek třetiny se obešel bez branky, zápas se tedy přesunul do prodloužení. Zde i přes šance obou týmů nepadla branka a o vítězi tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd proměnil Roman Poláček, výběr do dvaceti tří let tak v prvním utkání Markmed cupu zvítězil 4:3.




Fotogalerie: