Reprezentace

MS v Kanadě je jedna z věcí, která mě po zranění motivovala k návratu na hřiště, hlásí Jaromír Markytán

Do výběrů Jiřího Mašíka se na dlouho zapracoval prachatický Jaromír Markytán, který nemůže chybět ani v nominaci na mezinárodní turnaj Markmed Cup, který proběhne 11. – 13. února! Jak se na tuto kvalitní prověrku před MS těší tento prachatický odchovanec? Chtěl by si opět říci o nominaci na MS?

Toho, že jsem v nominaci, si vážím a na kemp se těším

Jaromíre, nechybíte v nominaci na plzeňský Markmed Cup, kam dorazí i slovenská reprezentace. Jak se na něj těšíte?

Toho, že jsem v nominaci, si vážím a na kemp se těším, čekají nás zápasy s posledními mistry světa, které nám ukáží, jak na tom momentálně jsme.

Čeká Vás asi nejtěžší prověrka před MS. S čím do ní půjdete a na co se budete zaměřovat?

Jde o herní soustředění, kde nás čekají čtyři těžké zápasy, takže si myslím, že půjde hlavně o herní praxi a “nalezení” správné týmové chemie.

Autor fotky: Hana Poskočilová. Jaromír Markytán bude na Markmed Cupu bojovat o nominaci na MS do Kanady. Podaří se mu to? Jak v Plzni dopadnou české zápasy proti Slovensku?

Asi bychom těžko hledali lepšího soupeře k přípravným utkáním, než jsou poslední mistři světa

Vy jste už v pravidelných nominacích na reprezentační srazy, ale ohledně nominace na kanadské MS jde do tuhého. Chtěl byste na MS opět jet?

MS v Kanadě je jedna z věcí, která mě po zranění motivovala k návratu na hřiště, takže pokud budu mít výkonnost, tak určitě rád pojedu.

Vyzvete slovenské mistry světa. To je asi ta nejlepší příprava, kterou můžete mít. Budete chtít Slováky porazit?

Asi bychom těžko hledali lepšího soupeře k přípravným utkáním, než jsou poslední mistři světa. Zápasy se Slovenskem mají vždy specifický náboj a zkušenosti z takových zápasů jsou k nezaplacení. A na to, zda je budeme chtít porazit, je asi zbytečné odpovídat.

Výběr U23 tvoří silná generace hráčů

Na turnaji se také objeví mladý celek hráčů do 23 let. Nemáte obavy z toho, že by vás tento výběr mohl překvapit a porazit?

Výběr U23 tvoří silná generace hráčů, jsou to talentovaní kluci a zápasy budou určitě vyrovnané. V jejich prospěch by mohlo hrát to, že jsou “trochu” mladší než my a na naší straně stojí zase zkušenosti, uvidíme o víkendu, co je větší výhodou.

Jak jste se na tento turnaj připravoval? Určitě bude hodně o běhání a šikovnosti. Co budete chtít trenérům předvést?

Připravoval jsem se s týmem v Mostě, kde jsme měli třikrát týdně trénink. V trénincích jsme se zaměřovali hlavně na běh a zakončení v laktátu, troufnu si říct, že Sláva by se na svém tréninku objevil pouze jednou! (smích) A budu se snažit předvést hru založenou na rychlosti a dobré fyzické připravenosti.