Reprezentace

Určitý respekt tam je, ale ten na hřišti půjde stranou, hlásí Filip Macek

Na únorový Markmed Cup měl dorazit výběr švýcarské reprezentace, ten se ale kvůli covidu odhlásil. Česká hokejbalová reprezentace zareagovalo složením náhrady za Švýcarsko. Stal se jí český výběr hráčů do 23 let. V nominaci nechybí hostivařský bek Filip Macek. Jak se do Plzně těší a s čím tam jede?

Upřímně jsem překvapen, že se Švýcaři odhlásili

Filipe, do Plzně na mezinárodní turnaj nedorazí švýcarská reprezentace, a tak jste byli povoláni s hráči do 23 let. Jste překvapen?

Upřímně jsem překvapen, že se Švýcaři odhlásili, ale bohužel situace ve světě je, jaká je. To, že vybrali výběr do 23 let, je super, já jako hráč na to koukám tak, že nás sledují a myslí si, že budeme konkurenceschopní.

Celek se víceméně skládá z hráčů, kteří již dvakrát přišli o juniorské MS, které se pro tuto kategorii bude možná příští rok konat. Je to pro Vás motivace na sobě pracovat dále?

To není jen otázka motivace dostat se na MS, ale bohužel se mi v posledním roce nevyhýbala zranění, a tak na sobě stále pracuji a snažím se zlepšovat.

Tým vede jako hlavní kouč Jiří Mašík. Jste rád za nominaci? Jak se těšíte do Plzně?

S nominací jsem spokojen. Je tam dost kluků, se kterými se znám už od kempů na MS 2018 v Kanadě. Takže ano, moc se těším, až se znovu potkáme a změříme síly s těmi nejlepšími.

Zdroj fotky: Hokejbal tým. Filip Macek (vpravo) se na Markmed Cup těší! Podle něj si jeho výběr hráčů do 23 let nejede pro výprask!

Je to pro nás všechny velká příležitost

S čím do Plzně pojedete? Budete na sebe chtít ukázat a říci si do budoucna o pozvánku do seniorské reprezentace?

Podle mě jsme si všichni vědomi toho, s kým tam hrajeme a že to je pro nás všechny velká příležitost. Já však doufám, že to nezmění nic na hře a budeme hrát jako tým a ne jako individuality.

Jako mladý tým se utkáte i s úřadujícími mistry světa ze Slovenska. Nemáte trošku obavy z toho zápasu?

Samozřejmě je tam určitý respekt, ale ten z mé strany půjde na hřišti stranou. Pro mě to bude jako každý jiný zápas, a tak do něj i nastoupím.

Nezapomeňte všechny duely sledovat online v nové hokejbalové aplikaci!


Co bude cílem tohoto soustředění pro Vás? Posbírat nějaké nové zkušenosti?

Rozhodně. Budeme hrát proti mnohem zkušenějším týmům, což pro nás může být velká škola, ale rozhodně to neznamená, že si tam jedeme pro výprask.

Rozdáte si to i s hlavní reprezentací České republiky. Kdybyste ji porazili, myslíte si, že byste místo ní mohli odjet do Kanady? (smích)

To by bylo určitě zajímavé a rozhodně bych neřekl ne. (smích)