Turnaje

Zimní turnaj Míchačka? Dobrá příprava na sezónu, má jasno Jan Kaňka z Rebelů Praha

SK Rebel Praha má ve svých řadách nadějné hokejbalisty. Jedním z nich je Jan Kaňka, jenž je starším žákem, ale již teď hájí barvy Rebelů v Extralize dorostu! Jak ho to těší? Tento hráč se navíc již dvakrát zúčastnil turnaje Míchačka v kategorii U16. Co mu tento zimní turnaj přinesl a jak ho hodnotí?

V dorostenecké Extralize získávám spoustu cenných zkušeností

Honzo, věkově patříte ještě do starších žáků, ale již teď nastupujete v dorostenecké Extralize. Jak náročné pro Vás je měřit se se staršími hráči?

Průběh hry v dorostu je daleko rychlejší a tvrdší, ale snažím se dělat vše pro to, abych se mohl rovnat i s touto starší věkovou kategorií. Svou účastí v dorostenecké Extralize získávám spoustu cenných zkušeností, díky kterým mám možnost se posouvat dále jak na hokejce, tak fyzicky.

Jaké jsou vaše cíle v Extralize dorostu? Přeci jenom na postup do play-off byste museli hodně zabrat.

Myslím si, že díky pilné zimní přípravě pod vedením mnoha zkušených trenérů, včetně našich skvělých trenérů v kategorii dorostu, můžeme doufat v lepší výsledky. Do druhé poloviny sezóny se nám navíc vrací zpět kapitán, který je velkou oporou našeho týmu.

Co byste chtěl jednou v hokejbale dokázat? Máte nějaké mety, kterých chcete jako hokejbalista dosáhnout?

Jako hokejbalista mám několik cílů. Jednou bych rád oblékl dres české hokejbalové reprezentace a bojoval v národním týmu o vítězství. Hokejbalu bych se rád věnoval co nejdéle a chtěl bych zůstat aktivním hráčem i v dalších věkových kategoriích.


Jan Kaňka si v zimě zpestřil přípravu turnajem Míchačka. Kam na jaře dokráčí s dorostenci pražských Rebelů? Zdroj fotky: HBC Kladno.

Dle mého názoru je to skvělá myšlenka

Vy jste se jako jeden z několika hráčů zúčastnil, myslím i dvakrát, novodobého turnaje Míchačka, jenž má unikátní systém. Jak se Vám na turnaji líbilo?

Na turnaji Míchačka jsem měl možnost být dvakrát. Oba turnaje mi umožnily znovu se setkat s hráči, které pravidelně vídám pouze jednou ročně na kempech talentované mládeže. Navíc unikátní systém losování dokázal roztřídit hráče tak, aby se v jednom družstvu setkali převážně hráči z různých klubů. Dle mého názoru je to skvělá myšlenka, která měla celkově velmi pozitivní zpětnou vazbu. Mně osobně se nejvíce líbilo, že jsme měli možnost seznámit se i s dalšími hokejbalisty z celé ČR a zahrát si s nimi.

Jaké to je jet na akci, kde víceméně nikoho neznáte, a rozlosujete se s „cizími“ hráči do týmu a táhnete za jeden provaz? V čem vidíte benefity této akce?

S hráči z ostatních klubů jsme se seznámili velmi rychle. Spolupráce v kolektivu fungovala skvěle. Výhody této akce jsou určitě v tom, že s „cizími“ hráči musíme tvořit nové taktiky, domluvit se na pozicích a dalších strategiích, tudíž si sami zorganizujeme celé družstvo.

Turnaj byl velmi povedený a všem bych tuto zkušenost doporučil

Dokonce jste byl součástí vítězného týmu. Jak moc Vás to těší? Jak těžké bylo se na tomto turnaji prosadit?

Samozřejmě jako každého sportovce i mě jakékoliv vítězství vždy potěší. Prosadit se nebylo nejlehčí, neboť úroveň všech hráčů byla vysoká. K vítězství nás však dle mého názoru dovedla především naše týmová souhra.

Kdybyste měl možnost, zúčastnil byste se dalšího turnaje? Bylo by dobré, kdyby se turnaj stal každoroční hokejbalovou akcí?

Určitě ano! Turnaj byl velmi povedený a všem bych tuto zkušenost doporučil. Myslím si, že akce Míchačka by se měla opakovat každoročně, obzvláště v zimních měsících, kdy je méně turnajů a hráčům chybí atmosféra zápasů.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9