CROSSDOCK Extraliga

Letohrad chytil úvod sezony! Jak se těší na televizní zápas proti Hostivaři Michal Novák?

Letohradští Jeleni odehráli zatím 3 zápasy, z nichž nasbírali slušných 6 bodů. Zatím klopýtli pouze jednou proti Kladnu. Poté si vyšlápli na hráče Kert Parku. Jak zatím vidí letohradskou situaci brankář Michal Novák? Co říká na to, že se bude vysílat utkání proti Hostivaři na O2 TV Sport?

Je na čem stavět

Michale, zatím jste odehráli 3 duely a 2 z nich jste vyhráli. Panuje v kabině pohoda?

Musím říct, že jsem před sezonou za dobrý start do soutěže vzhledem k rozlosování, považoval šest bodů ze čtyř zápasů. To jsme zvládli ve třech zápasech, takže jsme v kabině rádi, že vstup do sezony není úplně špatný. Je na čem stavět.

Po odchodu Jana Šimary jste se stal letohradskou jedničkou v brance. Jak tento tlak vnímáte?

Kdokoliv, kdo jde po Honzovi Šimarovi do branky, to bude mít hrozně těžké. Ta laťka je vysoko a očekávání týmu je velké. Jsem ale rád, že jsem byl s Honzou delší dobu a mohl jsem se na to připravit. Na konci minulé sezony mi dokonce přenechal poslední zápasy, za co mu jsem hrozně vděčný. Takže je to spíše závazek než tlak. Budu se snažit, aby rovnice "tým letohradu = kvalitní brankář" byla stále platná.

Dokázali jste porazit mistra z Kert Parku Praha. Byl tento zápas pro Vás vzpruhou do nové sezóny?

Bylo to spíše spravení chuti po nepovedeném zápase s Kladnem. Sám jsem cítil, že jsem v tomto zápase týmu moc nepomohl. Proti Kert Parku už to bylo lepší a cítil jsem se dobře. No a minulý víkend za Poličku mě to vyloženě trefovalo (Kometa vyhrála 9:1 nad Svítkovem pozn. red.), takže jsem rád, že start v obou týmech máme dobrý.


Michal Novák pomohl Letohradu k povedenému vstupu do sezóny. Autor fotky: Petra Marková.

Play off? Myslím, že na to máme

Jaké jsou letošní cíle? Loni jste nepostoupili do play off, budete to chtít letos napravit?

Rádi bychom si tento rok opět zahráli play off, to je jasné. Myslím si, že tým na to máme. Minulá sezóna nebyla z naší strany úplně povedená, a tak chceme ukázat, že Jeleni do play off patří a chtějí se porvat o co nejlepší umístění.

Nacházíte se na 4. pozici v tabulce a teď vás čekají zápasy proti Hostivaři a Karviné. Pokud je zvládnete, mohli byste se vyhoupnout ještě výše, co myslíte?

Úplně o tom takhle nepřemýšlím. Budeme prostě chtít v každém zápase vyhrát. Tabulka takhle na začátku sezóny není úplně vypovídající.

Hlavně, aby přišlo hodně lidí

Utkání proti Hostivaři se bude vysílat na O2 TV Sport. Jaké pro Vás bude hrát před televizními kamerami?

Zatím to nějak nevnímám, myslím, že to bude zápas jako každý jiný. Hlavně, aby přišlo hodně lidí a abychom vyhráli. A když se ztrapním před televizí, tak ať. Hlavně ať uděláme ty body.

Na co si budete muset dát pozor proti pražským mladíkům? Co bude klíčem k úspěchu?

Budeme chtít navázat na vydařenou třetí třetinu s KOVEM. Hostivař má spoustu mladých šikovných hráčů, které nesmíme dostat do hry. Když budeme hrát jednoduše a plnit si to, co máme, věřím, že radost našim fanouškům uděláme a zápas vyhrajeme.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9