CROSSDOCK Extraliga

Pastee hráč víkendu: Tabulku začínám sledovat tak od 7. - 8. kola, nelétá v oblacích David Braun

Uplynulý víkend přinesl hned několik adeptů na Pastee nejlepšího hráče víkendu Extraligy hokejbalu, ale vítěz mohl být pouze jeden a zaslouženě si tento titul odnesl David Braun z Dobřan, který přispěl k vítězství nad Kert Parkem 4:2 hned dvěma brankami a jednou asistencí.

Děkuji všem, co pro mě hlasovali

Davide, ovládl jste anketu o Pastee nejlepšího hráče víkendu nejvyšší soutěže. Vážíte si toho? Kolik budete muset přispět do týmové pokladny? (úsměv)

Jasně, že si toho vážím, hlavně si vážím všech těch lidí, kteří pro mě hlasovali, takové číslo jsem nečekal ani ve snu, proto bych jim takhle veřejně chtěl poděkovat, protože to je především jejich zásluha. Týmovou kasu mi raději ani nepřipomínejte, od doby, co se jí zmocnil Honza Kovářík s Vaškem Šlehoferem, to nemá nikdo v týmu lehké. K tomu všemu už ke mně dorazily i první zprávy z mateřské Blatné, kde si to zřejmě také nenechají kluci v kabině ujít.

Po třech zápasech jste s Dobřany na třetím místě extraligové tabulky. Panuje spokojenost se startem soutěže?

Já osobně začínám sledovat tabulku, tak od 7 - 8. kola, pokud se jedná o plnohodnotnou sezónu. Tři zápasy totiž ani zdaleka nic neznamenají. Ale nebudu skrývat, že nás netěší bodovat, dokonce i vyhrávat nad papírově silnějšími mančafty. Teď je však nejdůležitější tohle všechno dokázat potlačit a během následujících dnů se připravit co nejlépe na skvěle hrající Kladno.


Co nejde hlavou, musí odmakat nohy

V posledním utkání jste si vyšlápli na obhájce titulu z Kert Parku. Jak byste popsal tento zápas?

Byl to ohromně náročný zápas, hlavně po fyzické stránce. Máme mladý, ještě poměrně nezkušený tým, tudíž co proti ostříleným mazákům z Kert Parku nejde vymyslet hlavou, musí odmakat nohy. Ale troufnu si říct, že právě naše aktivita a skvělé dostupování hráčů dělalo Kert Parku asi největší problémy. Samozřejmě to bylo vše podpořené skvěle chytajícím Ondrou Jáskem v naší svatyni. Bohužel jak už bývá naším zvykem, i tentokrát jsme museli v zápase dotahovat ztrátu, naštěstí to ale klaplo.

V tomto utkání jste si připsal tři body. Cítíte se v dobré formě tuto sezónu?

Cítím se poměrně dobře, hlavně po fyzické stránce, to jsem na tom možná nejlépe v kariéře. Nejdůležitější jsou však tři body do týmové tabulky a je úplně jedno komu to tam zrovna kdy napadá. Každopádně jak by řekl Honza Kovářík: „soupeři se mají na co těšit!“ (smích)


Dobřany ztratily po třech odehraných zápasech nové sezóny Extraligy hokejbalu jen 2 body za porážku s Pardubicemi po nájezdech. Západočeši tak mají právem důvody k úsměvům. Autor fotky: Josef Česák st. 

Play off je ještě daleko

Jelikož úvod sezóny nevypadá vůbec špatně, tak musí přijít otázka na cíle v sezóně. Bavíte se v kabině o play off?

Jak jsem již zmínil, teď se celý týden budeme soustředit hlavně na utkání s Kladnem. Play off je ještě strašně daleko a nevybavuji si nikoho z kabiny, že by o tom něco předhodil, koneckonců „Starej“ (hlavní trenér Václav Šlehofer st.) tyhle průpovídky o play off a o cílech v sezóně nemá moc rád, zvlášť po třech kolech.

Nastupujete i ve 2. Lize. Proč Vás nebudeme vídat v 1. Lize např. v barvách Suchdolu nad Lužnicí?

To záleží na dvou věcech. Zaprvé by hokejbalový svaz musel provést nějakou výjimku, aby bylo možné současně nastoupit třeba ve třech jiných týmech, pokud se nejedná o stejnou soutěž a zadruhé bych potřeboval peníze na letadlo, protože trajektorie Dobřany – Blatná – Suchdol nebude daleko od 200 kilometrů.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9