Ženy

Nevím, jak by to vypadalo, kdybychom tam byly déle, naráží se smíchem na prodloužení HCŽ Kropáčková

Jednou z účastnic Hokejbalového campu žen byla Anna Kropáčková, která se ho zúčastnila již potřetí. Letošní novinkou bylo prodloužení campu o jeden den na čtyři, což bylo již dlouho přáním samotných účastnic. Hráčka Pardubic si pochvaluje celý camp včetně kondiční přípravy.

Je to pro mě vždy obrovská zkušenost

Po kolikáté jste se campu zúčastnila, a proč jste se rozhodla jet i letos?

Na campu jsem letos byla již potřetí a je to pro mě vždy obrovská zkušenost, jelikož je stále co zlepšovat. Trenéři se nám věnují dost individuálně, vždy přijdou a řeknou nám, co neděláme úplně dobře a jak to máme dělat lépe.

Poprvé byl ženský camp čtyřdenní, je to velký bonus?

Za mě je to obrovský bonus, protože se toho stihne mnohem více, je zde dostatek prostoru pro věci, které se v původní podobě campu spíše nestíhaly, což byla škoda. Třeba i pro hru samotnou v podobě turnaje, jako tomu bylo právě letos.

Jak náročné pro Vás byly čtyři tréninkové jednotky denně?

Tak náročné to určitě bylo, ale vše bylo rozumně rozvrženo, byl mezi nimi dostatek času na vydechnutí, a tak se vše dalo zvládnout. Ale nevím, jak by to vypadalo, kdybychom tam byly déle. (smích)

Co jste se na campu naučila nového a co bylo jeho největším přínosem?

Řekla bych, že jsem se nejvíce zlepšila v práci s hokejkou. Díky zkušeným trenérům, kteří zde byli, měl camp velký přínos pro všechny hráčky. To, co jsme si z něho vzaly, se ukáže v následující sezóně.


Hokejbalový kemp žen nabývá rok co rok na kvalitě nejen tréninkových jednotek. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Myslím si, že na kondici pak všichni chodí mnohem radši

K letním campům tradičně patří i kondiční příprava, jak náročná a neoblíbená pro Vás byla?

Neřekla bych, že úplně neoblíbená. Všichni víme, že to k tomu prostě patří a je to stejně důležité jako jiné tréninkové jednotky. Navíc Almi (Ondřej Almaši pozn. redakce) má tréninky opravdu pestré a promyšlené. Není to o tom, že bychom bezmyšlenkovitě dělaly stále to stejné pořád dokola. Myslím si, že na kondici pak všichni chodí mnohem radši a neberou to jen jako nepříjemnou povinnost, kam musí. Vždy nám vše sám předvede, jak to dělat správně a třeba i jaké nejčastější chyby se v daném cviku dělají, abychom věděly, na co si dát pozor. Má k nám individuální přístup tím, že mezi námi chodí a kontroluje nás, jestli to opravdu děláme správně a vždy nás dost burcuje a motivuje.

Zkusíte na camp nějak navázat, aby snaha nepřišla vniveč?

Určitě bych na camp ráda navázala minimálně individuálně. Vrátím se k předchozí otázce - Ondra má ty cviky jednoduché a účinné, každý je může zvládnout i sám doma a nepotřebuje k tomu v podstatě nic extra. Ale samozřejmě budu ráda, když na camp navážeme všechny holky z Pardubic společně i na hřišti.

Campu se účastní hráčky různých věkových kategorií z celé České republiky, měla jste tak během náročného programu možnost seznámit se s někým novým?

Většinu holek jsem více méně znala minimálně z hřiště, kdy jsme proti sobě někdy hrály, nebo i z campů z minulých let. S některými jsem našla více společné řeči a s jinými jsme prohodily třeba jen pár slov, ale poznala jsem i nové tváře.

Dva roky byly soutěže ovlivněné, věříte tomu, že vás od září čeká konečně zase kompletní sezóna?

Tohle se bohužel hrozně těžko odhaduje, všechna opatření spojená s celosvětovou pandemií jsou nevyzpytatelná. Ale doufám a pevně věřím, že to snad bude lepší a odehraje se plnohodnotná sezóna.


Součástí hokejbalového kempu žen byl i realizační tým národního týmu žen! Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3