CROSSDOCK Extraliga

Zklamání je velké, přesně víme, kde jsme ten bod ztratili, smutní Pastee hráč víkendu Davídek

Jeden z nejsympatičtějších týmů celé Extraligy zůstal bohužel těsně pod čarou play off. Řeč je o Hostivaři, která jako nováček soutěže předváděla dobré výkony, ale o jeden jediný bod to bohužel na boje o titul nestačilo.

Hostivařští hokejbalisté silně posilovali a jednou z posil byl také Martin Davídek, který se živil hokejem v Belgii nebo Německu. Tento univerzál, který může nastupovat v útoku i v obraně si v posledním kole připsal hattrick a byl tak zvolen Pastee hráčem víkendu. Jaké jsou jeho plány do budoucna a jak moc ho mrzí vyřazení z extraligových bojů se dozvíte v rozhovoru, který nám Martin Davídek poskytl.

Sledování výsledků jsme měli zakázáno

Martine, získal jste ocenění Pastee hráč víkendu. Toto ocenění je voleno fanoušky na sociálních sítích. Potěšilo Vás to?

Tak samozřejmě, že mě to potěšilo. Jak napsal kamarád Martin Kunzmann - konečně jsem taky něco vyhrál (smích).

Poslední zápas sezóny jste zvládli, ale bohužel to nestačilo, jak moc Vás mrzí neúčast v play off?

Hodně. Kouč nám zakázal o přestávkách koukat do mobilů a honit průběžné stavy Hradce s Pardubicemi, nám totiž k postupu stačilo, aby Hradec nezískal bod a my vyhráli za tři. My vyhráli, Hradec bohužel ten jeden potřebný bod urval asi během 20 sekund, 5 minut před koncem zápasu, když dal 2 góly, takže euforii z vysoké výhry ihned vystřídalo naštvání a zklamání hned, jak se dohrálo, a ještě horší bylo, že moc dobře víme, kde jsme ten jeden bodík ztratili.


Do 5 let boje o titul!

Jak byste popsal Vaše působení v Hostivaři? Jak se vlastně tahle spolupráce upekla?

Tak já odehrál 3 zápasy na podzim, než jsem odjel na hokejovou sezónu do Německa a tam jakmile se to vinou covidu řítilo do kytek, jsem byl připraven se vrátit k hokejbalu, který nakonec začal později. Cca 3 zápasy jsem odehrál v útoku, 6 jako obránce, takže z osobního hlediska to bylo všelijaké. Popravdě, do Hostivaře mě lákal Lukáš Píša ještě rok zpátky, to jsem se nakonec kvůli kamarádům dohodl v Liticích, za které jsem ale opět kvůli covidu nenaskočil. Před letošní sezonou do Hostivaře přišel trénovat táta, tak jsem to zase sundal z hřebíku a šel jsem za ním. V Hostivaři je neskutečná parta, navíc hodně talentovaných kluků a jak už tady u Vás v rozhovoru psal Potěch (Michail Potekhin), jestli bude do 3-5 let pravidelně bojovat o titul, nikdo se tomu nebude moct divit!

Jak budete vypadat teď Vaše hokejová a hokejbalová kariéra v příští sezóně?

(smích) Tak to bych taky rád věděl. Samozřejmě, v kontaktu s pár týmy jsem, ale ta čínská chřipka „kazí“ slušně řečeno úplně všechno, takže v tuhle chvíli netuším vůbec nic. Co se hokejbalu týče, jestli to vyjde jako loni, rád bych opět naskočil za Hostivař před odjezdem někam za hokejem a pak se ihned opět zapojil po návratu.

Je nějaká hokejová destinace, kam byste se chtěl ještě podívat, nebo by Vás lákala?

Těch by bylo (smích). Ne, řeknu to na rovinu. Půjdu tam, kde mi zaplatí, ať je to kdekoliv. Líbila by se mi třeba nějaká nižší liga ve Švédsku nebo nějaká podobná severská země, ale uvidíme, ještě mám chvíli čas.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9