CROSSDOCK Extraliga

Hokejbal na O2 TV Sport! Zápas bude neskutečně těžký, ale určitě nejedeme prohrát! hlásí Rosůlek

HbK Karviná v posledním duelu nestačila na Plzeň. Teď se tým Lumíra Rosůlka může těšit na další výzvu, a to v podání duelu proti Kladnu, jenž se bude vysílat na televizní stanici O2 TV Sport. Diváci si nemohli přát lepší utkání, kdo zápas víkendu ovládne? Najdou Slezané recept na dobře hrající Rysy?

Většinou rozhodují individuální chyby

Lumíre, zatím jste v dohrávce odehráli 4 duely a vaše výkony se zápas od zápasu mění. Výhru následuje porážka a tak je to stále dokola, jak se Vám herní projev týmu zatím líbí?

Herní projev není špatný, výhry a prohry se střídají, ale není to stylem hry. Většinou rozhodují individuální chyby, kterých se musíme vyvarovat a poslouchat pokyny trenéra.

V posledním zápase jste nestačili na rozjetou Plzeň v nájezdech, jste rádi alespoň za jeden bod? Už jste si zvykli na návrat na hřiště?

Samozřejmě, že jsme rádi za každý bod, ale mrzí nás, že jsme těch bodů neudělali víc, nicméně nebyli jsme v plné sestavě, takže jsem rád, jak to dopadlo a klukům bych chtěl poděkovat za srdnatý výkon.

Jaké jsou vaše tabulkové cíle? Play off máte nejspíše jisté, z jaké pozice budete chtít postupovat a kam budete chtít dokráčet v play off? 

No play off jisté nemáme, ještě nás čeká dost zápasů a může se stát cokoliv, je to jen na nás. Pokud se tam dostaneme. Samozřejmě, že chceme jít z co nejlepšího místa a dojít, co nejdále to půjde.


Kladno je velice silný soupeř

V příštím zápase pojedete do středních Čech, konkrétně na Kladno. Co od zápasu můžete čekat? Kladno zatím neprohrálo, jakou taktiku na Rysy zvolíte?

Tak Kladno je velice silný soupeř, musíme se na ně pořádně připravit. Zápas bude neskutečně těžký, ale určitě nejedeme prohrát! Taktiku nám zvolí trenér a myslím, že trenéři obou týmů se na sebe těší. Bude mezi nimi zdravá rivalita.

Utkání se navíc bude vysílat na televizní stanici O2 TV Sport, jaké z toho máte pocity? Bude se na Vás rodina dívat?

To bude příjemné zpestření toho zápasu. Vzhledem k mému věku už neřeším nějaké pocity, prostě jdu hrát a chci vyhrát. Ano bude, mám neskutečnou podporu ze strany mé rodiny jak od ženy, tak mých dětí.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<


Motorem už jsou mladí kluci

Nemrzí Vás, že zápasy jsou bez diváků? V Karviné ale i na Kladně diváci dělají skvělou atmosféru, nemyslíte? Není o tuto možnost sport ochuzen?

Je to smutné, hokejbal je skvělý sport a diváci k němu patří. Já doufám, že vzhledem k situaci a rozvolňování ještě budou mít možnost dostavit se na zápasy a tím nám ten sport zpříjemnit.

V osobních statistkách si vedete ve svém týmu skvěle a jste hlavním hnacím motorem, jak jste se udržoval ve formě přes pauzu a jaká je momentální příprava?

Pro mě osobní statistiky jsou ty, kdy po zápase vezeme jako tým tři body. Osobní statistiky v mém případě nejsou o mně, ale o hráčích, kteří na mě makají. Myslím, že ještě týmu pomáhám, ale motorem už jsou mladí kluci, ať je to Pala, Stromko, Diviš nebo třeba Pilch.


Lumír Rosůlek si v 7 zápasech letošní zkrácené sezóny připsal 10 kanadských bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí. Zdroj fotky: HbK Karviná. 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9