Ženy

Jednou za týden jezdím na soukromý trénink, prozrazuje patnáctiletá Krásová, která stíhá 4 soutěže!

Je jí teprve patnáct let, ale po prvním hracím dnu Ligy žen se dostala na druhou příčku v počtu vstřelených branek. Ve třech zápasech nasázela hned čtyři góly! Michaelu Krásovou najdeme ve výběru ČR dívek do 16 let, ráda by se však představila i ve starší kategorii.

Doufám, že se vše brzy vrátí do normálu

Během prvního hracího dne Ligy žen se Michaele Krásové podařilo za Prachatice vstřelit hned čtyři góly! Jihočešky navíc získaly plný počet 9 bodů a obdržely jen 3 góly. Spokojenost tak musela nejen u Michaely převládat. „Ano, byla jsem spokojená, ale bez kvalitního týmu bych to nedokázala,“ zdůrazňuje se značnou skromností talentovaná hokejbalistka.

Díky třem výhrám se Horalky usadily před vynucenou pauzou na prvním místě tabulky, o to víc asi přerušení soutěže musí jihočeské družstvo mrzet. „Přesně tak, je to pravda, mrzí mě to,“ nezastírá Krásová. „Doufám, že se vše brzy vrátí do normálu a začne se znovu hrát,“ přeje si ze všeho nejvíce patnáctiletá útočnice.

Vzhledem k aktuální, stále nepříznivé situaci, se sezóna Ligy žen dohraje jen s velkou námahou, ale naděje umírá poslední. „Věřím a doufám, že ano. Byla by škoda takhle dobře rozehranou sezónu nedohrát,“ upozorňuje Michaela Krásová, která navíc nastupuje v Přeboru mladších žáků, Lize starších žáků a v Extralize dorostu. Kde se asi cítí nejlépe? „Úplně přesně nejde říct, která soutěž mě baví nejvíce, v každé jsou jiní spoluhráči a soupeři. Ale nejlepší je asi hrát Ligu starších žáků a Ligu žen,“ nezastírá.


Michaele Krásové nedělá problém nastupovat proti chlapcům, v přátelských duelech klidně i proti mužům! Roste v ČR nová hvězda ženského hokejbalu? Autor fotky: Martin Halíř.

Tréninky s týmem by byly lepší

Michaela Krásová zvládá v pouhých 15 letech skloubit hned 4 soutěže na různých nejen věkových úrovních. Není pochyb, jak náročné to pro ni musí být. „Za mladší žáky nastupuji jen výjimečně. Starší žáci a dorost se hrají většinou v jiný den, popřípadě přejíždíme z jednoho zápasu na druhý,“ usmívá se Michaela. „Liga žen se hraje jednou za čas, takže se to dá stíhat,“ dodává.

Vynucená pauza se opět neskutečně protahuje a nikdo neví, jak vlastně bude dlouho trvat. Na řadu tak přichází individuální příprava. Nejinak to má i talentovaná hokejbalistka z jižních Čech. „Občas si jdu zaběhat nebo zaposilovat. Jednou za týden jezdím na soukromý trénink hokeje,“ prozrazuje. „Samozřejmě tréninky s týmem na hřišti by byly lepší,“ má jasno Krásová.

Díky nízkému věku stále patří do výběru talentovaných dívek do 16 let, ale v letošním roce by se měl uskutečnit Světový pohár v kategorii U20. Michaela Krásová má tak o motivaci postaráno. Zabojuje o dvacítky? „Tohle popravdě nevím. Myslím si, že je spousta dobrých hráček, které mají šanci se do U20 dostat,“ zůstává nohama na zemi. „Samozřejmě pozvánka by mě potěšila,“ upozorňuje však a rozhovor uzavírá prozrazením jasného snu: „Teď je můj největší sen se dostat do reprezentace U20.“


Michaela Krásová se v roce 2019 představila v jednom utkání výběru talentovaných dívek z ČR do 16 let proti Velké Británii do 18 let, naše dívky zvítězily 6:1! Autor fotky: Jiří Zaňát.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3