Ženy

Do České Třebové jsme přestoupily s tím, že jim pomůžeme, říká o změně dresu Manhartová

Po zveřejnění informace, že se Slavia Praha do letošního ročníku nepřihlásí, začalo několik hráček týmu hledat nové místo. Lucie Manhartová s dalšími spoluhráčkami přestoupila do České Třebové, v níž se jí během prvního hracího dne dařilo a je na čele kanadského bodování!

Sešly jsme se v deseti lidech

V Lize žen Vám po jediném odehraném hracím dni patří v kanadském bodování první příčka, takže jste do soutěže v novém dresu vstoupila dobře, vidíte to tak i Vy?

No, popravdě to nebyl vstup, jaký jsem si představovala. Konkrétně do prvního zápasu hracího dne. Úplně matně, ale přesto si vzpomínám, že jsme první zápas proti Kyjovu prohrály. Sice se jednalo o takový ten zápas, kdy se hraje jen na jedné polovině hřiště, nicméně Kyjov využil veškerých svých šancí, které od nás dostal, a to se bohužel o nás říct nedalo. Takže to nebyl úplně dobrý vstup, ještě ke všemu, když jsme do České Třebové přestoupily s tím, že jim pomůžeme, a to jsme bohužel v prvním zápase nesplnily. Nicméně se to v druhém zápase zlomilo, nejspíš jsme se musely otrkat a trochu se s novými hráčkami a systémem sehrát. Takže nějaká spokojenost po prvním hracím dni samozřejmě byla, ale vždycky to může být lepší. (úsměv)

Jak moc velká změna to pro Vás je, že nově nastupujete za Českou Třebovou?

Neřekla bych, že je to pro mě nějaká velká změna. Jsem hráčka, která chce pokaždé vyhrát, ať mám na sobě jakýkoliv dres.

Slavia se do letošního ročníku nepřihlásila kvůli malému počtu hráček, první zápasy jste však hrály s deseti hráčkami v poli, takže je to v týmu České Třebové s počtem podobné…

Prvně se zdálo, že budeme mít v České Třebové tři lajny, tedy i s Petrou Herzigovou a Bárou Patočkovou, které přestoupily ze Slavie se mnou. Nicméně po příjezdu do Berouna jsme zjistily, že Česká Třebová má stejné „životnostní“ problémy (smích) jako jsme měly loni my. Sešly jsme se v deseti lidech s tím, že dokonce hráčka z pole musela do brány. Nicméně nás to vůbec nerozhodilo, na to jsme celkem dost zvyklé, a dokonce jsme měly i čtyři lidi na střídání. (smích)


Lucie Manhartová si v úvodních a zároveň dosud posledních 3 zápasech Ligy žen připsala 7 kanadských bodů za 5 gólů a 2 nahrávky. Autor fotky: Roman Novák.

Plánuji, že se zase začnu hýbat

Tři zápasy za půlku sezóny je málo, stihla jste alespoň ještě nějaké zápasy za kluky?

S juniorkou Kert Parku jsme stihli odehrát devět zápasů, což tedy taky není moc. Prvně jsem myslela, že by se to za měsíc mohlo znovu rozeběhnout. Po těchto čtyřech měsících se obávám, že se sezóna nedohraje, což mě popravdě mrzí, návrat by mohl být celkem zajímavý. (smích) Myslím, že by se dokonce i Karel Manhart (hlavní trenér juniorů Kert Parku pozn. red.) dožil věcí, které ještě neviděl. (smích)

Na každodenní dril jste byla zvyklá z ledního hokeje, máte však chuť do individuální přípravy? Jste schopna se přemluvit nebo jste se spíš přesunula do pohodového režimu?

Ze začátku jsem se snažila nějakým způsobem udržovat, poté, co se konec nouzového stavu poněkolikáté zase přesunul na vzdálenější termín, jsem přestala mít chuť, tak jsem si dala takový pohodovější režim, který už ale na sobě začínám pomalu cítit, takže plánuji, že se zase začnu hýbat.

Očekáváte, že se soutěže ještě naplno rozjedou?

Obávám se, že se nerozjedou. Což mě mrzí, protože jsme to i jako loni měly pěkně rozehrané.

Vše je zakázané, vrcholné akce se ruší, nemůže to pro Vás znamenat konec vrcholné sportovní kariéry?

Jelikož se naše MS v Kanadě už loni přesunulo na rok 2022, doufám, že by se situace do té doby mohla zlepšit a šampionát se snad bude konat, ale co bude, to se uvidí.

Co na celou aktuální situaci říkáte? Před rokem nám to všem připadalo jako sci-fi a určitě jsme neočekávali, že to tady s námi bude tak dlouho …

No, co k tomu říct, ano, je to dlouhé, únavné a smutné…


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
12 29:8 32
2.
HBC Svítkov Stars...
11 26:7 29
3.
TJ Sršni Svitavy
10 31:9 27
4.
Panthers Kadaň
12 30:26 23
5.
HBC Plzeň-Litice
12 12:25 12
6.
HBC Enviform Třinec
12 14:26 7
7.
SK Kelti 2008
12 11:29 5
8.
HBC Pardubice
11 2:25 3