CROSSDOCK Extraliga

Probere se KOVO z podzimní kocoviny? V jarní části to bude úplně jiné KOVO, věří nový trenér Michal Hnízdil

Pražské KOVO se topí ve velké krizi. Ze 14 podzimních zápasů dokázalo vytěžit pouze 4 body, a proto k mančaftu přišel nový trenér, Michal Hnízdil, jenž by měl být velkou vzpruhou a možná i záchranou pražského celku. S čím vyrukuje tým z Palmovky na jaře? Co skrývá v rukávu Michal Hnízdil?

Není možné přijít na jakýkoliv zápas a úplně se na něj vykašlat


Jak jste se vůbec dostal k příležitosti trénovat pražské KOVO? Jak těžké bylo přijmout tuto nabídku? 
Tak nějak to vyplynulo z dané situace, která na podzim v áčku nastala. Tým vedl jako hrající trenér Oggy (Petr Ogurčák) a bohužel to nebylo šťastné řešení. V dnešní době už nejde zvládat vést tým jako trenér a hráč zároveň, to je nadlidský úkol. Já měl v podzimní části na starost juniory a byli jsme tam tři trenéři, tak jsem se dohodl, že půjdu o patro výš. KOVO je můj mateřský klub, tak to nebylo úplně těžké rozhodnutí. Ta těžká rozhodnutí teprve přijdou.


Určitě jste již tým vedl během zimní pauzy a tím pádem jste vedl celou zimní přípravu, je tomu tak? Na co se Vaše družina přesně zaměřovala?
Ano, u týmu jsem začal hned po skončení podzimní části. Zimní přípravu jsem vedl spolu s Petrem Adamem, který je profesionální kondiční trenér. Celá příprava byla zaměřena na výbušnost, odrazovou sílu a celkové posílení celého těla, a to hlavně nohou a středu těla.


Součástí zimní přípravy bylo přátelské utkání s pražskou Hostivaří, které hraje 1. Ligu. Zápas jste prohráli 2:5, to není zrovna dobré znamení. Jak byste mač zhodnotil?
Popravdě se mi ten zápas hodnotí velmi těžko. Ono není ani vcelku co hodnotit, kdo ten zápas viděl mi dá za pravdu. Nejde ani tak o výsledek, ale o předvedenou hru. A hlavně o přístup některých starších hráčů. Není možné přijít na jakýkoliv zápas a úplně se na něj vykašlat a znechutit to dalším spoluhráčům, to je absolutně nepřijatelné. Ale jsem rád, že jsem to viděl na vlastní oči ještě před ostrým startem Extraligy a je trochu času s tím něco udělat.




Jediné, co nás teď zajímá je pro KOVO zachránit Extraligu


KOVO na podzim ze 14 možností získalo pouze 4 body, není to trošku odstrašující? Předpokládám, že hlavním cílem je záchrana...
Je tomu tak. Jediné, co nás teď zajímá je pro KOVO zachránit Extraligu, a to za každou cenu. Těch bodů opravdu nemáme mnoho, ale věřím, že v jarní části to bude úplně jiné KOVO a těch bodu posbíráme o mnoho víc.


Máte nějaký plán, jak nasbírat potřebné body k záchraně? Budou se na pražské Palmovce dít nějaké větší změny?
Je k tomu jen jediná cesta, a to je tvrdá práce na každém tréninku a maximální soustředění na každou herní situaci, která nastane. Každý hráč si musí uvědomit, že už není kam couvnout a nechat na hřišti maximum co může a pak věřím v záchranu. Co se týče změn, tak se to nedá určitě vyloučit.



Na jaře je pro nás každý zápas jako play off


Čeká tým nějaké jarní posily, které by vám mohly v boji o záchranu pomoci? Je možné, že byste dres obléknul i Vy sám?
Pár nových hráčů se na Palmovce určitě objeví. Jsem už dohodnutý s Václavem Šťouralem z Hostivaře a také s jeho spoluhráčem Samuelem Kucharčíkem. Oba hráče jsem viděl na dvou trénincích a určitě budou pro naši situaci velmi platní. Co se týče dalších posil, tak tam jsem předběžně domluvený ještě se 2 - 3 hráči, kteří mi mají dát definitivně vědět koncem února. Já už si na sebe vezmu maximálně dres Goblinů v pražské lize, nic výš mě už neláká, a hlavně moje kolena jsou trochu proti (smích).


14. března budete hrát s předposledním Mostem o to, abyste se na něj dotáhli, bude se připravovat nějaká speciální taktika?
Na Most se určitě nějak speciálně připravovat nebudeme. Na jaře je pro nás každý zápas jako play off. Musíme se soustředit sami na sebe a postupnou prací. Věřím, že dokážeme porážet kohokoliv a nejen soupeře, kteří jsou nám nejblíž v tabulce.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9