CROSSDOCK Extraliga

Pro postup uděláme všechno, říká útočník Karviné Jakub Wróbel

O víkendu odstartují čtvrtfinálové bitvy CROSSDOCK Extraliga hokejbalu. Karviná skončila v základní části na 8. místě a hned v úvodu je čeká cesta do Prahy za vítězem základní části Hostivaří. Uvidíme jednoznačnou záležitost, nebo se tým ze Slezska postará o překvapení?

Důležité bude chytit začátek

Jakube, letošní účast v play off jste si zajistili až v závěru základní části a zakončili ji tak na 8. místě. Jak byste popsal průběh letošní sezóny?

Před sezonou bylo v plánu vybojovat play off, což se povedlo, takže si myslím, že jsme to relativně zvládli. Měli jsme tam i nějaké špatné časy, kdy jsme prohrávali, ale důležité je, že jsme se z toho dokázali dostat a vyhrabat se jako tým.

V sobotním zápase v Letohradě jste s Jeleny drželi 2 třetiny vyrovnanou partii. Utkání se lámalo až ve 3. třetině, kdy jste v závěru dostali 4 branky a domácí zápas vyhráli. Jak byste tento zápas zhodnotil a co vše vám ukázal před vyřazovací částí?

Od začátku utkání nám chyběla bojovnost, a také nás celý zápas provázela velká nedisciplinovanost. Nevím, co k našemu výkonu říct. Tohle utkání nám ukázalo jedině, že opravdu nemůžeme hrát dvě třetiny v oslabení.

Co se týče přesilových her, tak v této oblasti máte ze všech účastníků v play off nejhorší bilanci. Je tohle jedna z věcí, na čem musíte ještě zapracovat?

V přesilových hrách se trápíme už od začátku sezóny. Určitě na nich musíme ještě zapracovat. Také je potřeba chodit jednoduše do střel. My pořád vymýšlíme něco, co nemáme natrénované. Spousta z nás si vymýšlí své věci. To určitě musíme změnit.


Teď na play off máme nabitý kádr a mnoho šikovných hráčů

Vy sám jste ještě juniorského věku, přesto jste odehrál nejvíce utkání z celého karvinského mančaftu. Trenéři na Vás nepochybně hodně spoléhají. Jaká je Vaše role v týmu?

To nevím ani já sám, jakou mám roli (smích). Ano, v základní části jsem odehrál všechny utkání. Bude to tím, že já jakožto student mám víkendy volné a některým klukům se občas nedostane toho volna na víkendové utkání, ale teď na play off máme nabitý kádr a mnoho šikovných hráčů. Takže když nějaká role bude, jedno jaká, tak budu za každý start v play off rád. Budu se vždycky snažit odvést maximum a nezáleží na tom, co se po mně bude chtít.

Ve čtvrtfinále vás čeká Hostivař, vítěz základní části. Jak se na tohoto soupeře chystáte připravovat a co od této série očekáváte?

Hostivař má v týmu spoustu mladých a talentovaných hráčů. Určitě to nebude nic jednoduchého, je to kvalitní tým, což ukázali i v základní části. I oni chtějí vyhrát, takže se to zničehonic může vyhrotit. Bude stačit jediný sporný faul a nervozita stoupne. Z obou stran. Bude to o tom, jak se bude vyvíjet zápas. Každý do série půjde naplno. Snažíme se hrát silový hokejbal, dohráváme osobní souboje a tlačíme na hranice možností. Nikdo nechce v tomto kole skončit a uděláme pro postup všechno.

Pražané mají ve svém kádru spoustu ofenzivních hvězd v čele s Janem Čejkou - nejlepším střelcem a vítězem kanadského bodování. Jak takového hráče uhlídat?

I my máme výbornou ofenzívu, takže je to vzájemné. Víme o jejich síle. Čejka a Kucharčík jsou fantastičtí útočníci, ale rozhodně z nich nemáme strach. Na každého hráče existuje protihráč, který jej dokáže eliminovat. Jsme na ně připravení a věříme si. První zápas je velmi důležitý, na něj se musíme soustředit. Kdyby se nám podařilo získat první bod, byla by to nádhera. Když se nám podaří chytit začátek, bude to výborný vstup do čtvrtfinálové série.

Karvinou na závěr sezóny posílil také jeden z velmi kvalitních hráčů Dominik Barnošák z Kert Parku, ale zatím k žádnému utkání ve vašem dresu nenastoupil. Budete na play off připraveni již v kompletní sestavě?

Trenéři určitě poskládají tu nejlepší sestavu, co budou mít k dispozici, a taky bude záležet na aktuální formě daného hráče. „Barny“ je určitě skvělá posila. Ale bude, nebude? Na to se nesoustředíme. Každý máme v hlavách svůj výkon.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9