Český pohár

Jsem rád, že to kluci pojali vážně a dokázali projít až do Final Four, nezastírá Martin Kruček

Na Final Four Českého poháru se letos probojoval také Kert Park. O další cenný kov se tam s týmem bude snažit Martin Kruček, který v jarní části už zase nastupuje do zápasů. Zkušený hokejbalový útočník tým poctivě sledoval i na podzim a těší ho, že mužstvo funguje jako v předchozích letech.

Naskočit opět do toho kolotoče nebylo lehké

Martine, stejně jako minulý rok jste vynechal podzimní část v CROSSDOCK Extralize a k týmu Kert Parku jste se připojil do zápasů v zimní přestávce. V loňské sezóně jste říkal, že Vám nepřišlo, že jste byl půl rok mimo mužstvo. Vnímal jste to letos stejně?

I letos to bylo úplně stejné jako loni. Místo v kabině mám pořád stejné a noví kluci, které jsem neznal, jsou v pohodě a kabina šlape stejně jako v předešlých letech. „Parlej“ (úsměv).

Od Vašeho návratu jste prohráli jen jedno utkání a tři kola před koncem základní části ztrácíte na druhém místě sedm bodů na první Hostivař. Jak jste spokojený s výkony týmu?

Naskočit opět do toho kolotoče nebylo lehké, přeci jenom půl roku bez hokejky a zápasového tempa se projevit musí. I když člověk dělá něco navíc, tak zápasové tempo se nahradit nedá ničím, kromě báčka po konci tréninku. Tam je tempo o něco větší jak v zápase (úsměv). Spokojený jsem na 50 %. Vidím tam ještě mnoho ke zlepšení a jsem rád, že to tak na tréninku vypadá, že každý jeden hráč se chce postupně zlepšovat a tím i celou naši hru posouvat kupředu.

O víkendu jste vyhráli dva zápasy. V neděli jste se podílel šesti asistencemi na vysokém vítězství nad Karvinou, ale ještě po první třetině jste vedli jen o gól. Co pak rozhodlo, že jste soupeře porazili rozdílem jedenácti branek?

Jsme moc rádi, že se nám tento víkend výsledkově povedl. Cíl je udržet co nejlepší pozici před play off, a to se nám zatím daří. V zápasu s Pardubicemi jsme podali lepší výkon, byli jsme koncentrovanější, dělali méně chyb a hráli zodpovědně. Což se nám nepovedlo navázat v zápase s Karvinou. Tam jsme první třetinu nebyli v pořádném tempu a málo se tlačili do branky. Od druhé třetiny se to změnilo a začali jsem využívat naše šance. Musím vyzdvihnout Jegra (Vojta Jágr) a Hanze (Honza Pavlík). Vedle nich se člověk cítí opět na dvacet (úsměv).


Martin Kruček s v únoru 2024 zapojil po půlroční pauze v nejvyšší mužské soutěže zpátky do zápasového kolotoče na té nejvyšší úrovni. 29. - 30. 3. 2024 v Plzni zabojuje s Kert Parkem o vítězství Českého poháru! Autor fotky: Milan Podpera (momentka z Pilsen Challenge 2024).

Není radno podceňovat žádného soupeře

V letošní sezóně jste se probojovali také na Final Four Českého poháru, na kterém se představíte v pátek a sobotu v Plzni. Vy jste nastoupil jen do minulého utkání proti Českým Budějovicím. Sledoval jste ale celou cestu týmu touto soutěží?

Sledoval jsem nejen cestu Českým pohárem, ale i celou sezónu, a to nejen našeho týmu. Dělal jsem si po víkendech elektronické tužky a rozebíral různé situace (úsměv). Jsem rád, že to kluci pojali vážně a dokázali projít až do Final Four.

Vítězství z minulého roku bude obhajovat Hostivař, třetí místo Kladno a poprvé se mezi čtyři nejlepší týmy probojovala druholigová Opava. Co říkáte na takové složení?

O Hostivaři není co pochybovat, mají skvěle poskládaný tým okolo Čejkyse (Honza Čejka) a Kuchardy (Samuel Kucharčík), na střídačce trochu blázna v podání Krtka (Honza Krtička), takže letos dokazují svojí hrou, proč vévodí extralize a jsou i ve finále ČP. Kladno mělo výbornou zimní přípravu pod vedením Petra Adama a na jaře to byl jiný tým. Bohužel mají menší marodku, a tak hrají v různé sestavě každý zápas, ale věřím, že na finále ČP se těší a budou velmi nepříjemným soupeřem.

V pátek se nejprve v semifinále utkáte s Opavou, která si postupem zapsala historický úspěch. Jak vyhlížíte tohoto soupeře?

Připravujeme se na tento zápas stejně jako na extraligu. Není radno podceňovat žádného soupeře, ač papírové předpoklady jsou jasně dané. Pevně věřím, že to bude výborný zápas, kde oba týmy se budou chtít prezentovat pohledným hokejbalem a spolu si tento zápas užijeme.

>>SLEDUJTE SEMIFINÁLOVÉ ZÁPASY ŽIVĚ NA YOUTUBE<<

>>SLEDUJTE FINÁLOVÉ ZÁPASY ŽIVĚ NA ČT SPORT PLUS<<