Český pohár

Vysokou výhrou se do finále Českého poháru probojoval i Kert Park! Opava se v sobotu utká o bronz

Ve druhém semifinálovém utkání Final Four Českého poháru se potkal Kert Park s Opavou. Pražané se dostali do vedení v sedmé minutě a postupně šli za vysokým vítězstvím. Opavští hráči se přesto nevzdávali a bojovný výkon jim přinesl dvě branky. Utkání o medaile se budou vysílat na ČT sport Plus.

Pražané potvrdili roli favorita, Opava ale bojovala

HC Kert Park Praha vs. SK IHC Jaselská Opava 11:2 (3:0, 5:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 7. Javůrek (Kruček), 8. Laurinc (Zvonek), 9. Mejzlík (Jelen, Kovárník), 16. Lhota (Zvonek, Laurinc), 18. Fejfar (Pavlík), 23. Jelen (Kruček, Suchánek), 27. Mejzlík (Kruček), 30. Jágr (Kruček), 36. Kovárník (Pavlík, Laurinc), 39. Jágr (Kruček, Novák), 45. Mejzlík (Jelen) – 31. Zavřel (Grufík, Holuša), 35. Palcer (Málik).

Střely: 50:13, vyloučení: 1:3, přesilovky: 3:1, využití: 3:0, oslabení: 0:0, diváků: 64.

V semifinálovém utkání nečekalo druholigovou Opavu proti šestinásobnému mistru Extraligy nic lehkého. V úvodu zápasu ji Pražané v přesilové hře do vážné příležitosti nepustili a v sedmé minutě se z první branky na pravém kruhu radoval Michal Javůrek. Zanedlouho obdržel po vhazování na modrou čáru míček Jakub Laurinc a pohotovou střelou rozvlnil síť. V deváté minutě pak poslal Kert Park do tříbrankového vedení Marek Mejzlík.

Ve druhé třetině pokračovali pražští hráči v navyšování skóre a jen 44 vteřin po přestávce se prosadil Lukáš Lhota. V dobré příležitosti pak byla také Opava, ale Toth míček ještě přikryl před brankovou čárou. V osmnácté minutě už se skóre zase měnilo, z levého kruhu se o to postaral Tomáš Fejfar. Na něho zanedlouho navázal Milan Jelen, po jehož trefě vystřídaly oba týmy brankáře. Pražané ale stále pokračovali v brankostroji. Skvělou akcí se blýskl Marek Mejzlík, který si naběhl až před opavského gólmana. V poslední minutě druhé třetiny ještě upravil stav střelou z první Vojtěch Jágr.

Opavští hokejbalisté ale ještě zbraně nesložili a do třetí části vstoupili skvěle. Po přestávce neuběhla ani minuta a Martin Zavřel zblízka překonal pražského gólmana. Snížit se pak podařilo také Vojtěchu Palcerovi. Následně šli postupně dva opavští hráči na trestnou lavici a první vyloučení potrestal Jakub Kovárník, další Vojtěch Jágr. V poslední minutě základní hrací doby ještě upravil skóre střelou do prázdné branky Marek Mejzlík. Kert Park tak postoupil do finále, kde se v pražském derby utká s Hostivaří. O třetí místo bude bojovat Opava s Kladnem.

Ohlasy po utkání:

Martin Kruček (nejlepší hráč HC Kert Park Praha): I když výsledek byl jednoznačný ve prospěch našeho týmu, je důležité uznat snahu a odhodlání soupeře. Každý tým se snaží předvést své nejlepší možné výkony, ačkoli výsledek může být někdy nepříznivý. Je důležité ocenit jejich úsilí a přístup k hře, protože i v prohraných zápasech se skrývají příležitosti k růstu a zlepšení pro budoucí výkony.

Vojtěch Palcer (nejlepší hráč SK IHC Jaselská Opava): Do zápasu jsme vstoupili s jistou natrénovanou taktikou, ale po dvou třetinách jsme se vrátili k našemu hernímu stylu, který nás prezentuje už několik let. A přineslo to ovoce, s Kertem jsme odehráli nejlepší třetinu, a to tu poslední. Dva góly jsme dali, několik šancí jsme si vypracovali, nechali jsme tam všechno. Ale je pravda, že dnes proti nám stál hokejbalový gigant – několikanásobný mistr posledních let, výborní, rychlí a kompaktní hráči. Chtěli jsme s nimi držet krok co nejdéle, ale fyzicky jsme nestíhali. Je to tak, nebudeme si nic nalhávat, bylo to vidět. Měli strašně rychlý pohyb, rotace, vše chodilo z první. Klobouk dolů, gratuluji soupeři k finále a my už se soustředíme na zítřejší zápas o bronz. Budeme chtít urvat co nejlepší výsledek a umístění.

>>SLEDUJTE SOBOTNÍ ZÁPASY ŽIVĚ NA ČT SPORT<<