Extraliga dorostu

Víkend ve znamení senzačních individuálních výkonů! Kelti ve šlágru potrápili Elbu

Střelecky se dařilo nejen týmům, ale i individualitám. Hattrick padl téměř ve všech utkáních, a tím produktivita zdaleka nekončila. Nejvíce gólů vstřelil Hradec do sítě Opavy. Svítkov udržel vedení v divizi výhrou nad Hostivaří. Kelti sahali po bodech proti Ústí, ani v Berouně však Elba neztratila.


Divize východ

Svítkov v očekávaném klání zdolal Hostivař, střelecky se dařilo Pardubicím, Hradci a Kert Parku

Hned z úvodu nedělního programu si to ve šlágru kola rozdal Svítkov s Hostivaří. Pražané vstoupili do utkání bleskově, když se v 1. minutě prosadil talentovaný Hradil. Na další změnu skóre se čekalo přes 20 minut, pak se už kormidla chopili domácí a stav utkání otočili. Hradil druhým gólem brzy vyrovnal, ale ještě před druhou sirénou si Svítkov vzal vedení zpět. Závěr utkání si domácí už pohlídali, a nakonec zvítězili 5:2. Sebevědomě zhodnotil výkon svého mužstva po udržení první příčky trenér Hlavsa: „S Hostivaří jsme čekali vyrovnaný zápas. Do zápasu jsme vstoupili dobře a měli dobrý pohyb. Bohužel soupeř udeřil z ojedinělé akce a my museli dotahovat. Tempo hry jsme diktovali po celý zápas my a trpělivě hráli naši hru. Klíčem k úspěchu byl velmi dobrý pohyb po celém hřišti. Tým musím pochválit za velmi dobrý výkon. Myslím, že hrajeme hokejbal, který diváky i samotné hráče baví. Zaslouženě sklízíme plody naši zimní přípravy a věřím, že jsme na správné cestě. Musím pochválit Kubu Besperáta, který naskočil na pozici centra prvního útoku a vedl si velmi dobře. Utkání si podmanila dvojice Koudela, Martínek – Tom byl u všech našich branek a Dan vstřelil hattrick. Oba ukázali, proč pravidelně nastupují v Extralize mužů. Jsem rád, že jsme i v defenzívě předvedli mnohem lepší výkon, a i brankář Jirka Štarman odchytal velmi dobrý zápas. Jedeme dál.“

Napínavý duel sehrál Letohrad s pražskými Rebely. Jeleni byli při chuti po minulém utkání s poslední Opavou, přesto postavení v tabulce favorizovalo tým z hlavního města, které chtělo navázat na formu z podzimu. Hostům se také podařilo otevřít skóre, úvod druhé třetiny však patřil naopak domácím. Rebelové se pak vedení ujali ještě ve třetí třetině, ale od 38. minuty byl stav znovu nerozhodný. Vítězná branka padla 2 vteřiny před koncem z hokejky letohradského hrdiny Schwacha, který se podílel na všech gólech svého týmu. Napínavý duel tak skončil 5:4 pro domácí Jeleny, kteří svou výhrou připravili Rebely o možnost posunout se na 3. místo divize.

Střelecké hody rozpoutal na svém hřišti Hradec Králové v utkání s Opavou. Čtyřmi góly utkání načal, 3 další přidal v prostřední patnáctiminutovce a debakl dokonal v závěru. Na třetí třetinu si domácí pro svého soupeře nechali dokonce 7 branek. Opava se zmohla pouze na čestný gól a po vysoké porážce 14:1 zůstává bez bodu. Sedmi body v utkání zazářil hradecký Josef Zamastil.

Kert Park se podruhé za sebou ocitl v přestřelce, tentokrát už se šťastným koncem. Doma Pražané přivítali Heřmanův Městec a během prvních dvou třetin směřovali za jasnými třemi body. V závěru utkání ale Ježci zabrali a čtyřmi góly zápas zkomplikovali. Vyrovnat se však hostům nepodařilo, naopak v poslední minutě ještě dvakrát inkasovali a zápas skončil 8:5 pro hráče Kert Parku. Hattrick i rozhodující trefu zapsal domácí kapitán Radim Drnec.

O jasnou záležitost šlo v Pardubicích, kde Alfa hostila Svitavy. Domácí vstoupili do jara s cílem odpovědět na výhru konkurenčního Svítkova, a to se jim od úvodních minut dařilo. Hned během první třetiny se z gólu radovali třikrát. Ve druhém dějství navýšili vedení při vlastním oslabení, a po závěrečném hvizdu bylo skóre již 8:0. K vítězství Pardubic i zde velel kapitán Kupka hattrickem.

Divize západ

Olymp poprvé získal plný počet bodů, Kladno dvakrát zaváhalo, Ústí pokořilo i bojovné Kelty

Tradičnímu nedělnímu programu předcházela páteční dohrávka v Jindřichově Hradci. Olymp přivítal Zliv a bylo z toho napínavé setkání. Hosté dlouho drželi vedení, ale zejména díky využitým přesilovým hrám se domácí drželi ve hře, a nakonec skóre i otočili. Výhru 6:4 zařídila dvojice Launa a Kandra, kteří oba vsítili po třech brankách. Výsledek znamenal pro Jindřichův Hradec premiérové vítězství v této sezóně.

Hrálo se také v sobotu, konkrétně utkání mezi Kladnem a Prachaticemi. Domácí nečekaně selhali v zakončení a ze 30 střeleckých pokusů neproměnili ani jedinkrát. Trest přišel ve druhé třetině, kdy se do dvojgólového vedení dostali hosté, ale ani poté se Rysům nepodařilo vzpamatovat se. V závěru Prachatice vsítily ještě dvakrát a zvítězily 0:4. O senzační vítězství Jihočechů se postaral Tomáš Velek, který se podepsal pod všechny branky svého mužstva.

V neděli se proti sobě postavila Blatná a Suchdol. Datlům se podařilo zakončit na branku hostů hned šestapadesátkrát a po zásluze byla jejich aktivita odměněna. Postupně si vybudovali dostatečný náskok, se kterým dotáhli zápas do zdárného konce. K vítězství 6:1 přispěl hattrickem Tomáš Vrba.

Kladno hned druhý den po kolapsu s Prachaticemi vyrazilo na těžký výjezd do Plzně. Mečouni doma soupeře nenechali vydechnout a sebejistě si došli pro další bodový zisk. Definitivní rozhodnutí přišlo ve třetí třetině, kdy Kladno inkasovalo pětkrát. Výsledek 8:1 podtrhuje formu, s jakou Plzeň vstoupila do jarní fáze sezóny. Svůj tým gólem a čtyřmi asistencemi dovedl k vítězství kapitán Kraus.

Střelecky se dařilo Českým Budějovicím, které deklasovali Třemošnou. V podání Pedagogu se jednalo o lekci z produktivity, když na 11 branek potřebovali jeho hráči pouhých 27 střel. O vítězství bylo rozhodnuto během prvních dvou třetin, nakonec už domácí jen upravili skóre na konečných 11:1. Forma se drží celého budějovického týmu, nejvíce pak zářil šestibodový Matěj Šimek.

Nejočekávanější duel mezi Berounem a ústeckou Elbou přišel na řadu jako poslední. Kelti doma nastoupili velmi disciplinovaně a získali první třetinu ve svůj prospěch. I vstup do druhého dějství patřil domácím, poté se ale kormidla ujali hosté, a třemi góly otočili vývoj zápasu. Beroun se ani poté nevzdal a z přesilové hry znovu vyrovnal. Kelti měli jako první v sezóně na dosah bodový zisk proti aktuálnímu ligovému lídrovi, ale ve 44. minutě hostům zachránil v početní výhodě stoprocentní bilanci Raichl. Beroun se tak po statečném výkonu musel smířit s prohrou 3:4.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
19 82:59 37
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
19 38:103 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8