2. liga

V Extralize už se určitě neobjevím, má jasno nejproduktivnější hráč na severu Čech Miloslav Kváš

Ve 2. Lize na severu Čech jako každý rok dochází k zajímavým duelům a k individuálním výkonům, které převyšují třetí nejvyšší soutěž. Jedním takovým je i Miloslav Kváš z teplického Ronda. Tento útočník, který většinu své kariéry strávil v obraně, nyní ukazuje své střelecké schopnosti v nižší lize.

Kváš jako útočník vévodí kanadskému bodování i tabulce střelců 2. Ligy na severu Čech. Miloslava Kváše můžeme znát z ústecké Elby, kde dlouhá léta hrával nejvyšší soutěž. O tom, zda ještě tohoto šikovného hokejbalistu uvidíme v Extralize a jak hodnotí průběh soutěže se dozvíte v krátkém rozhovoru, který nám tento forvard poskytl.

Útočníkem jen ve 2. Lize

Než se soutěž vinou vynucené pauzy přerušila, tak se teplické Rondo usadilo na průběžném 3. místě tabulky druholigové soutěže na severu Čech. Miloslav Kváš tak může být se svými souputníky s výkony i prozatímním umístěním spokojený. „S týmovým výkonem jsem zatím spokojený,“ nezastírá zkušený hokejbalista. „Třetí místo v tabulce nelze přeceňovat, protože ne všechna mužstva mají odehráno stejně zápasů,“ upozorňuje. „Zlepšit musíme hru do obrany jako celek. Dostáváme zbytečně moc branek,“ má jasno Kváš.

Kvášovi se v aktuálně pozastavené sezóně mimořádně dařilo. Na čele kanadského bodování celé soutěže se pyšní 11 kanadskými body za 6 vstřelených gólů a 5 úspěšných gólových nahrávek svým spoluhráčům. Přitom v Extralize hokejbalu nastupoval v ústecké Elbě především v obraně. Jak by to asi vypadalo, kdyby ho trenéři nasazovali do útočné linie? Neměl by i tam více bodových úspěchů? „Určitě neměl, tady v druhé lize je na všechno více času, a proto si můžu dovolit hrát v útoku,“ praví však skromně střelec teplického Ronda.

Kváš nastupuje v druholigovém Rondu z Teplic například i s mistrem světa Miroslavem Růžičkou! Zdroj fotky: RSHb Čechy Sever.

Nabídka do Extraligy přišla

Když jsme u té Extraligy, je nějaká šance, že Miloslava Kváše uvidíme ještě někdy v budoucnu v nejvyšší soutěži? „V nejvyšší soutěži už se určitě neobjevím, ale nabídka mi přišla,“ prozrazuje Kváš. Ten kromě teplického Ronda nastupuje i v Krajské lize na severu Čech za SK Dubí. V obou týmech se sešla silná parta, kde to až skončí? „Myslím, že určitě v obou týmech můžeme pomýšlet na nejvyšší příčky,“ pevně věří Miloslav Kváš, jenž v extraligové kariéře nikdy neměl se svými soupeři slitování.

Družstvo SK Dubí se v regionální severočeské soutěži umístilo před vynucenou pauzou po pěti odehraných duelech na průběžném 2. místě. Miloslav Kváš zde nasbíral ve 4 zápasech 8 kanadských bodů. „Oba týmy, ve kterých hraju, mají svou kvalitu, a hlavně to jsou dvě skvělé party, které se tímto sportem baví,“ zdůrazňuje Kváš. Aktuálně jsou všechny soutěže pozastaveny z důvodů koronavirové pandemie, jak to celé asi dopadne? „Můj osobní názor je, že hokejbalové soutěže se už bohužel nedohrají,“ netají se svým pesimistickým názorem Miloslav Kváš.


Kváš si naposledy "střihnul" Extraligu hokejbalu v sezóně 2018/19, kdy ústecká Elba vypadla ve čtvrtfinále s pozdějšími vicemistry z Kladna. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3