Ženy

Národní tým? Soustavnou přípravou bych to mohla dokázat, věří Adéla Stoklasová

Pozastavena je aktuálně také Liga žen, ve které mezi největší letošní favority patří Česká Třebová. Družstvo Lokomotivy by rádo dosáhlo na zlato. Jednou z jeho hráček je také Adéla Stoklasová, která moc optimistická není, ale stále věří tomu, že se soutěž zase rozeběhne.

Snažím se doma cvičit

Adéla Stoklasová z Opavy, která v minulosti nastupovala za dorostenecký tým chlapců Poruby, aktuálně bojuje za českotřebovskou Lokomotivu v Lize žen, kde okupuje po vynucené pauze druhou příčku v kanadském bodování celé soutěže. Lokomotiva vstoupila do sezóny celkem úspěšně a vyhrála dva ze tří duelů. „Se svými výkony jsem spokojená, je to však zásluha i mých spoluhráček,“ praví skromně Stoklasová.

Talentovaná hokejbalistka usilující o reprezentační dres juniorek posbírala ve třech úvodních zápasech Ligy žen 7 kanadských bodů za 3 góly a 4 nahrávky. Pro Českou Třebovou se navíc otevřela velká šance na zisk titulu, když dominantní Slavia svůj tým pro letošní sezónu nepřihlásila. To by se ale musel ročník dohrát, což v aktuální situaci není vůbec jisté. „Vzhledem k současné situaci tomu bohužel nevěřím, každopádně kdyby sezóna pokračovala, byla bych ráda,“ nezastírá Stoklasová.

V rámci aktuálních přísných opatření se hokejbalistky a hokejbalisté musí připravovat individuálně. Všechny soutěže jsou pozastaveny a hromadné tréninky zakázány. „Ve volném čase se snažím doma cvičit a udržovat si kondici,“ prozrazuje Adéla Stoklasová. Všichni mají s vynucenou individuální přípravou zkušenosti, protože prakticky na chlup stejná situace propukla již na jaře letošního roku. „Není to pro mě jednodušší, protože nemáme žádné tréninky ani zápasy,“ praví stroze Stoklasová.


Ženský soubor českotřebovské Lokomotivy vyhrál 2 ze 3 úvodních duelů s pozitivním skóre 14:2. Autor fotky: Roman Novák.

Se soustavnou přípravou bych to mohla dokázat

V každém klubu je přístup k individuálním tréninkům odlišný. Někdo svým hráčům věří, že se na vše doslova „nevykašlou“ a uvědomují si důležitost udržování se v kondici pro případné pokračování soutěží hned po Novém roce. Někde zase hráči dostávají individuální plány, které musí plnit. Jak to má členka širšího kádru národního týmu juniorek do 20 let? „Já osobně z klubu nemám individuální plán, každopádně si o něj mohu zažádat,“ upozorňuje Stoklasová.

Jak už bylo několikrát zmíněno, tak jméno Adély Stoklasové figuruje v širším výběru juniorské reprezentace dívek do 20 let. Na začátku července příštího roku by se měl uskutečnit Světový pohár na Slovensku v Žilině, co ale potom? Jaké má Adéla vyhlídky ve 20 letech směrech k seniorskému národnímu výběru? „Bude to určitě těžké, ale myslím si, že se soustavnou přípravou bych to mohla dokázat,“ věří si. „Snažím se na sobě pracovat a v zápasech podávat dobré výkony,“ vypočítává Stoklasová.

Každý, kdo dělá nějaký sport, nejen hokejbal, musí být hnán nějakou motivací neustále dopředu. Ať už je to sen probojovat se do národního týmu, či vyhrát se svým celkem dlouhodobou soutěž. „Ráda bych s Českou Třebovou dosáhla na zlaté medaile v Lize žen, a také bych si ráda zahrála za českou reprezentaci,“ má jasno o svých cílech a velkých motivacích Adéla Stoklasová.


Adéla Stoklasová (vlevo) se dlouhodobě prezentuje na přípravných kempech národních týmů dívek, podaří se jí probojovat na Světový pohár 2021? Zdroj fotky: archiv Adély Stoklasové.

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3