Extraliga juniorů

Všichni máme stejné podmínky, říká o svém místu v reprezentaci Novotný

Stejně jako ostatním, i Lukáši Novotnému chybí zápasy, které jsou stále v nedohlednu. I tak se snaží připravovat individuálně, aby se mohl příští rok poprat o své místo v reprezentaci. Svítkovskému útočníkovi patří ve statistikách Extraligy juniorů šestá příčka!

Začalo se mi opět dařit i střelecky

Jak hodnotíte odehrané zápasy z osobního hlediska? Nacházíte se na šesté příčce, ale máte odehráno méně zápasů než soupeři před vámi…

S výsledky týmu jsem spokojen vzhledem k tomu, že jsme vstoupili s hodně mladým týmem s cílem nasbírat zkušenosti a za sebe jsem rád, že po obnovení sezóny se mi opět začalo i střelecky dařit, protože ke konci minulé sezóny jsem moc nebodoval.

Jak se vám dařilo jako týmu a v čem máte největší rezervy?

Začátek sezóny se nám velmi povedl, až na poměrně vyrovnaný zápas proti Kert Parku, což je dle mého velký favorit na titul, takže jsem velmi spokojený. Slabiny samozřejmě máme a na trénincích na nich pracujeme, ale nebudu přece prozrazovat naše slabiny. (smích)


Svítkov odehrál s favorizovaným Kert Parkem vyrovnaný duel, v němž prohrál 2:4 a Lukáš Novotný vstřelil jeden gól. Autor fotky: Jana Nekolová.

Máte nyní alespoň čas na něco, k čemu se za normální situace nedostanete?

Pro mě se nějaké nové možnosti neotevřely a moje týdny vypadají poměrně stejně s volnějšími víkendy.

Jak se udržujete v kondici?

Vzhledem k opatření se snažím dodržovat plány od trenéra a občas si doma zastřílím na branku nebo zacvičím.

Je nějaký rozdíl mezi jarní situací a teď? Bylo to nyní pro Vás třeba jednodušší, že už jste věděl, co Vás čeká?

Tím, že jsme věděli, co nás čeká, tak situace byla určitě psychicky méně náročná, ale bez zápasů je těžší se udržet ve formě a schází herní zkušenost.


Lukáš Novotný patří k největším hokejbalovým talentům v republice. Autor fotky: Jana Nekolová.

Záleží na tom, jak se k tomu každý postaví

Dostali jste tedy od trenéra tréninkový plán nebo je to na každém hráči?

Součástí plánu, který jsem zmiňoval, je hlavně běhání venku, abychom se udržovali v kondici a záleží na tom, jak se k tomu každý sám postaví.

Vypadá to, že se podzimní část již neobnoví, takže přestávka bude ještě dlouhá, jak moc frustrující to pro Vás je?

Že to tak dopadne jsem očekával, ale hrát zápasy mě baví víc, takže to úplně nepotěší a věřím a doufám, že si na jaře zase zahrajeme.

Vaše jméno figuruje v reprezentační nominaci týmu U18, doufáte ještě v to, že se již příští rok mistrovství světa ve Švýcarsku uskuteční?

Po dlouhé přípravě bylo MS odloženo poměrně chvilku před zamýšleným začátkem, což zamrzelo, ale doufám, že se to příští rok povede, protože každá účast za reprezentaci je jeden z nejlepších momentů kariéry.

O kolik těžší v této době bude se do reprezentace dostat?

Příprava samozřejmě bude těžší, ale šance jsou pořád stejné, protože máme všichni stejné podmínky, tak je to na každém z nás.


Lukáš Novotný se v loňském roce představul na Světovém poháru hráčů do 16 let v České Třebové, kde se těšil z bronzu. Podaří se mu probojovat do národního týmu U18? Autor fotky: Alena Zapletalová.