1. liga

Michal Chmel zažil povedenou a bohatou kariéru! Zlata z MS si velmi cením, vzpomíná

Jeden z nejlepších světových obránců, Michal Chmel, vzpomíná na své dosavadní kariérní úspěchy. Spolu se svým bratrem Petrem dokázali v roce 2011 dosáhnout na zlatou medaili z MS v Bratislavě. Kde se mu hrálo lépe? V Hradci Králové nebo v Poličce? Čeho by chtěl s Poličkou ještě dosáhnout?

Aktuální kádr Komety? Většině kluků mohu dělat tátu

Michale, jak se Vám zatím hraje v mateřské Kometě? Jste s dosavadními týmovými a osobními výkony v 1. Lize spokojený?

Mně osobně se hraje dobře. Jsem rád, že si mohu ještě hokejbal zahrát a bavit se jím. S týmovými výkony jsem celkem spokojen. Myslím, že nálada v týmu je dobrá. Své výkony hodnotit nebudu, to je spíš otázka na trenéra.

S Poličkou jste toho zažil mnoho, jste svědkem neustálé obměny hráčů, jak hodně se věkově kádr Poličky změnil?

Já jsem v Poličce spoustu let nehrál. Po sestupu Komety z Extraligy jsem působil 3 roky v Ústí nad Labem a poté do roku 2012 v Hradci Králové a změny v kádru sledoval jen zpovzdálí. Za Poličku jsem hrál pouze „pár“ zápasů. Po několikaleté přestávce jsem začal minulý rok opět hrát za Kometu a z týmu jsem znal snad jen trenéra a jeho syny. (smích) Tým samozřejmě hodně omládl a většině kluků mohu dělat tátu.


Chmel (s číslem 29 na zádech) si aktuálně užívá pouze příležitostní zápasy v 1. Lize za mateřskou Kometu z Poličky. Autor fotky: SK Kometa Polička.

Partu jako byla v Poličce jsem nikde jinde nezažil

Jak vzpomínáte na staré časy, kdy jste hájil dres Komety v Extralize? Jak jste si užil zisk bronzové medaile s Poličkou?

Na působení v Kometě vzpomínám moc rád. Když jsem v 17 letech začínal, starší kluci mě vzali do týmu perfektně. Takovou partu jako byla v Poličce jsem nikde jinde nezažil. Byl tady tým, který držel při sobě, makal na trénincích i při zápasech, bavil se i mimo hokejbal a užíval si zasloužených úspěchů. Medaile byla odměnou za všechnu tu dřinu.

Dlouhá léta jste hrál se svým bratrem Petrem, jaké to pro Vás byly pocity? Nepřemýšlel jste, že byste ho oslovil k tomu, aby si s Vámi šel ještě někdy zahrát?

Jsem rád, že jsme mohli hrát v jednom týmu spolu s bratrem vlastně od začátku. Vždy patřil mezi nejdůležitější hráče. Kromě Poličky jsme spolu hráli i v Hradci Králové a reprezentaci. O hokejbale jsme se samozřejmě několikrát bavili, ale pro něj to je již uzavřená kapitola. 


Hodně času jste strávil v extraligovém Hradci Králové, co Vám tato zkušenost dala? Jaké vzpomínky Vám nejvíce utkvěly v paměti z toho období?

Na působení v Hradci vzpomínám moc rád. Byla tam výborná parta, tým táhl za jeden provaz. Mám v Hradci spoustu dobrých kamarádů, se kterými se potkáváme dodnes. Nejlepší byla asi sezóna, kdy jsme hráli finále s Kladnem (v roce 2009 pozn. red.). I když jsme prohráli, s odstupem času bylo druhé místo velkým úspěchem.


Michal Chmel se v roce 2009 probojoval s Hradcem Králové přes Most až do finále Extraligy, kde Piráti podlehli mistrovi z Kladna. Zdroj fotky: archiv iDnes.cz. 

Jsem rád, že jsme do třetice Kanadu porazili

Máte i mnoho mezinárodních zkušeností, dokonce jste měl možnost vyhrát zlatou medaili z mistrovství světa 2011 v Bratislavě, kde byl i Váš bratr. Jak si tohoto úspěchu ceníte?

Zlata z MS si velmi cením. To se nevyhrává každý den. Do té doby jsem měl za sebou dvě finále, ve kterých jsme bohužel odešli poraženi. O to víc jsem rád, že jsme do třetice Kanadu porazili a obhájili Plzeň.

Jak dlouho ještě plánujete hrát a jak byste chtěl tuto sezónu zakončit? Neplánujete ještě návrat do Extraligy?

Jak dlouho budu hrát zatím neplánuji. Záleží, jak na tom budu fyzicky a hlavně, jestli budu prospěšný týmu. Návrat do Extraligy určitě neplánuji.


Michal Chmel (vpravo) se svým bratrem Petrem Chmelem po zisku titulu mistrů světa v Bratislavě v roce 2011. Zdroj fotky: iDnes.cz.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6