1. liga

Mým snem je vyhrát mistrovství světa příští rok za dvacítky, přeje si pardubický klenot Nicolas Langr

Jedna z nejhlavnějších opor rezervního týmu extraligových Pardubic je Nicolas Langr. Jak se tento borec těší na jarní část soutěží a jak se bude udržovat během podzimu a zimy v chodu? Jaké je pro něj hrát zároveň hokej a hokejbal? Líbí se mu více v hlavním týmu, nebo spíše dává přednost 1. Lize?

Taháme za jeden provaz a vyhráváme týmovým výkonem

V posledním zápase před pauzou se vám podařilo porazit Prachatice za 3 body, což vás vyhouplo před vynucenou přestávkou na 4. místo tabulky, jaká panuje v týmu nálada?

V týmu panuje skvělá nálada, s většinou kluků z týmu spolu hrajeme už nějakou dobu a máme super partu. A to se ukazuje v zápasech, že taháme za jeden provaz a vyhráváme týmovým výkonem.

Jak se připravujete během pozastavení veškerých soutěží? Jak často je potřeba trénovat, abyste si udržel kondici?

Tak je to něco jiného, než když se trénuje na hřišti s týmem. Ale já mám udělaný od svého trenéra individuální plán, abych byl co nejlépe připravený na pokračování sezóny.


Nicolas Langr se s výškovou převahou soupeřů v 1. Lize mužů pere statečně a ve třech odehraných zápasech zapsal 6 kanadských bodů za 2 góly a 4 asistence! Autor fotky: Jana Nekolová.

Hokej mi pomáhá ve fyzické připravenosti na osobní souboje

Prý hrajete i lední hokej za Chrudim. Co Vám hraní hokeje může přinést k tomu, abyste byl lepším hokejbalistou a naopak?

Tak oba sporty, co se týče přípravy, jsou velice podobné. Hokej mi pomáhá ve fyzické připravenosti na osobní souboje, ale také ve střelbě, kterou díky lednímu hokeji mám lepší a snažím se ji ještě vypilovat.

Jako jeden z mála juniorů chodíte hrát Extraligu za pardubický hlavní tým, v čem vidíte největší rozdíl mezi Extraligou a 1. Ligou? Kde se Vám hraje lépe?

Rozhodně největší rozdíl je v té rychlosti a zkušenosti, kterou hráči Extraligy mají. Hraju velice rád za oba týmy, ale nejlépe se mi hraje v našem A týmu s Honzou Bílým a Pavlem Kubešem. Jsou to jedni z nejlepších hokejbalistů u nás, hraje se mi s nimi skvěle a velice mi pomáhají v mé kariéře.


Hrát v juniorském věku Extraligu mužů a hned v první lajně po boku hvězdných forvardů Bílého a Kubeše? Langr sbírá opravdu cenné zkušenosti. Autor fotky: Josef Česák st.

Národní tým juniorů? Sešla se tu skvělá parta kluků

Jaké jsou Vaše hokejbalové sny? Chtěl byste někdy vyhrát hokejbalovou Extraligu v Pardubicích?

Tak mým snem je určitě vyhrát titul v Pardubicích a věřím, že s týmem, co nyní máme, dosáhneme na titul velice brzy. Mým osobním snem je vyhrát mistrovství světa příští rok za dvacítky a do budoucnosti se dostat do seniorské reprezentace.

Ještě není konečná nominace na juniorské MS do Vispu, ale jak nejlépe můžete přesvědčit trenéry o tom, že tam patříte?

Já osobně se snažím na sobě individuálně pracovat a připravit se na další pokračování sezóny. Když se mi bude dařit a budu podávat dobré stabilní výkony, tak věřím, že se do finální nominace dostanu.

Jaké jsou Vaše cíle a přání s reprezentací U20? Myslíte si, že tento tým bude připraven na obhajobu zlatých medailí v této kategorii?

Sešla se tu skvělá parta kluků, která tvoří super tým na hřišti i mimo něj. A rozhodně máme ten největší cíl, a to obhájit zlato.


Reprezentační dvacítka vyhrála v srpnu přípravný turnaj mužů Páňa Cup v Kladně. Nicolas Langr (šestý zleva ve druhé stojící řadě) odehrál za výběr jeden zápas, jinak nastupoval za extraligové Autosklo, které dvacítce podlehlo 3:6. Autor fotky: Jiří Duchoň.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6