2. liga

Návrat Třebové do 1. Ligy? Patří tam, nepochybuje Řehák, jenž se letos poprvé trefil v Extralize

Česká Třebová každoročně patří mezi favority na celkové vítězství ve 2. Lize na východě Čech. Dominik Řehák táhne českotřebovské Kohouty kupředu, zatím nasbíral 11 kanadských bodů, čímž svému mančaftu pomohl k průběžnému 2. místu tabulky. Chtěla by se Česká Třebová vrátit do 1. Ligy?

Chceme se porvat o nejvyšší příčky!

Dominik Řehák patří mezi nejdůležitější hráče druholigového celku České Třebové. Lokomotiva se před vynucenou pauzou usadila po pěti odehraných zápasech na průběžné druhé pozici s šestibodovou ztrátou na dosud suverénní heřmanoměstecké Ježky. „Postavení týmu hodnotím kladně. Chceme se porvat o nejvyšší příčky, a to se nám daří,“ praví spokojeně Řehák.

Českotřebovská Lokomotiva ztratila v pěti duelech jen tři body za porážku v boji o průběžné první místo s Heřmanovým Městcem. Ježci svého soupeře zdemolovali 9:1, jinak se týmu kolem zkušeného borce Kvasničky a dravých mladíků Řeháka a Smutného daří. „Bohužel zápas s Městcem nám nevyšel, nicméně s druhou pozicí jsme spokojeni a v žádném případě to nebereme jako selhání,“ nedělá si s vysokou porážkou těžkou hlavu Dominik Řehák.


Česká Třebová prohrála do vynucené pauzy pouze jeden duel, a to hned 1:9 s vedoucím Heřmanovým Městcem! Autor fotky: Alena Čížková.

Matador Kvasnička? Stále nejlepší hráč!

Talentovaný českotřebovský odchovanec zatím posbíral z pěti duelů 11 bodů za 3 góly a 8 asistencí. Průběžně mu tak patří 3. místo kanadského bodování celé 2. Ligy na východě Čech! „Jsem moc rád, že se mi bodově daří a mohu tak pomoci týmu k zisku bodů, ale zásluhu na tom mají především spoluhráči, bez kterých bych tolik bodů nedosáhl,“ praví skromně Řehák.

V České Třebové stále hraje zkušený matador, Petr Kvasnička, jenž má letité zkušenosti z vyšších soutěží i národních týmů. „Kvása patří určitě pořád mezi nejlepší hráče v České Třebové. Má skvělé buly a tah na branku,“ vypočítává přednosti svého spoluhráče Dominik Řehák. „Myslím, že se od něho máme všichni pořád co učit,“ zdůrazňuje.


Řehák nastupoval v minulém neúplném ročníku i za Letohrad v Extralize juniorů a BEKO poháru juniorů! Autor fotky: Hokejbal tým ČMSHb

Z 2. Ligy a juniorky rovnou do Extraligy? Hned první gól

Dominik Řehák hraje od juniorských let v základní sestavě druholigové České Třebové. V loňském ročníku navíc získal titul v BEKO poháru juniorů, který pomohl vybojovat sousednímu Letohradu. V dresu Jelenů pokračuje i po přechodu z juniorského věku do mužů. „Minulý rok jsem nastoupil do Letohradu do juniorské soutěže. Jsem rád, že se střídavý start udělal i na letošní sezónu. Je tam spousta fajn kluků,“ má radost Řehák, jenž se 27. září poprvé za Letohrad těšil z gólu v Extralize, který vstřelil v derby proti Hradci Králové (Letohrad vyhrál 5:4 po nájezdech pozn. red.).

Dvacetiletý útočník České Třebové stále může pomýšlet na mistrovství světa juniorů, které by se mělo uskutečnit příští rok na přelomu června a července ve švýcarském Vispu, pokud to kovidová situace vůbec dovolí... Co ale Řeháka v hokejbale nejvíce motivuje? „Chtěl bych se za pár let nastálo chytit v extraligovém týmu Letohradu, kde již někdy nastupuji,“ přeje si především. A co asi cíle s mateřským klubem? „V České Třebové je skvělá parta a určitě bychom chtěli vyhrát 2. Ligu na východě Čech potřetí v řadě,“ hlásí Řehák. „Určitě bych rád viděl Českou Třebovou v 1. Lize, kam podle mě patří,“ nepochybuje.


Dominik Řehák (uprostřed) s kapitánem juniorů Letohradu Lukášem Faltejskem (vlevo) a svým spoluhráčem z České Třebové Zdeňkem Smutným (vpravo) po červnovém vítězství  na BEKO poháru juniorů 2020! Autor fotky: Hokejbal tým ČMSHb.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3