1. liga

Suchdol šlape pod taktovkou Milana Dlugoše! Je tady dobrá parta lidí a skvělí fanoušci, těší trenéra

SK Suchdol nad Lužnicí na podzim šlapal v 1. lize jako namazaný stroj, to se odrazilo v celkovém pořadí, kdy Jihočeši neztratili ani jeden bod. Velkou měrou se na tom podílel trenér jihočeského týmu, Milan Dlugoš. Jak se mu líbila předváděná hra jeho svěřenců? A co bude potřeba zlepšit do budoucna?

Stále je co zlepšovat, nesmíme usnout na vavřínech

Trenére, 1. místo tabulky, 5 výher za 3 body. V Suchdole nejspíše panuje nadprůměrná spokojenost, je tomu tak?

S výsledky zápasů jsme v klubu velice spokojeni. Z pěti vyhraných zápasů jsme čtyři odehráli na hřištích soupeřů. Statisticky, s ohledem na počet obdržených a vstřelených branek, jsme na tom také dobře. V minulé sezóně, jako nováček soutěže, od nás nikdo neočekával, že budeme vyhrávat. Letos jsme byli v úplně jiné roli. Měl jsem trochu strach, že to bude hráčům svazovat ruce. Kluci ten tlak zatím zvládají skvěle. Samozřejmě je stále co zlepšovat, nesmíme usnout na vavřínech a musíme hrát stále naplno.

Jak jste své hráče dokázal nasměrovat k takovéto formě? Jak si tuto šňůru nadále udržet?

Hlavně se nám podařilo doplnit kádr po odchodu některých hráčů do Extraligy. Vrátil se náš odchovanec Jakub Laurinc na hostování z extraligového Kert Parku Praha. Velkým přínosem pro tým byl příchod Davida Mátla z Jindřichova Hradce. Naším cílem bylo navázat na výkony z minulé sezóny, a to se nám zatím daří. Chtěli bychom pokračovat v dobrých výkonech a hrát útočný hokejbal. V Suchdole je dobrá parta lidí a skvělí fanoušci.


Prvoligový Suchdol? To nejsou jen výborní hráči, ale také fanoušci! Autor fotky: Martin Halíř.

Žádný soutěžní zápas nebyl jednoduchý

Je nám jasné, že teď to po nucené přestávce bude o něco horší. Dostat se zpět do tempa, nevypadnout z fyzičky. Dal jste hráčům nějaký plán přípravy nebo je to zcela individuální?

Dostat se zpět do zápasového tempa bude těžké. Kromě fyzičky bude klukům chybět herní praxe. Zatím se hráči připravují individuálně. Já musím do Suchdola nad Lužnicí dojíždět z Českých Budějovic, proto je tam nebudu jezdit kontrolovat. Jsou to dospělí lidé a sami vědí, jak se mají v průběhu pauzy připravovat. Zatím chodí běhat a prokládají to posilovnou.

Před zastavením soutěže vás čekal duel proti Poličce, která vás minulý rok dokázala, skoro jako jediná, porazit. Měl tento zápas ukázat to, na čem skutečně jste?

Na zápas s Poličkou se všichni těšili. Věřili jsme, že jim můžeme vrátit porážky z minulé sezóny a potvrdit tím naši formu. Dále jsem byl zvědavý na zápas s B týmem Pardubic. Hlavně na to, jak si poradíme s mladým a běhavým mužstvem.

Který duel byl pro vás na podzim ten nejtěžší? Je to asi těžké hodnotit, když jste všechny vyhráli. (úsměv)

Z herního hlediska byl nejtěžší zápas v Malenovicích. Po dlouhém cestování jsme odehráli utkání na téměř nehratelném hřišti. Jinak žádný soutěžní zápas nebyl jednoduchý a nikoho jsme nechtěli podcenit.


David Mátl přišel do Suchdola z Jindřichova Hradce a hned se stal nejproduktivnějším hráčem 1. Ligy s 14 body z 5 odehraných duelů! Autor fotky: Martin Halíř.

Jak dohrát sezónu? Zrušil bych nadstavbovou část

Jaký máte názor na pozastavení veškeré sportovní aktivity? Určitě na tom strádají všechny sporty. Hokejbal se do konce podzimu asi nerozjede, co myslíte?

Dle mého názoru vláda zaspala a omezení měla přijít daleko dříve, ale v jiných oblastech, než je sport. V profesionálním sportu bylo těžké udržet hráče zdravé, a tak bylo jasné, že se přeruší všechny soutěže.

Jaký máte názor na dohrání sezóny? Bude se vůbec dohrávat? A jaký způsob byste Vy osobně zvolil?

Doufám, že se soutěž rozjede na jaře. Myslím si, že by se mohly zbývající zápasy dohrávat v sobotu a v neděli. Zrušil bych nadstavbovou část a pokračovalo by se rovnou do play off.


Kdy se opět vrátíme do hry? A bude znovu Suchdol tak dominantní? Otázek je spousty, odpovědi však stále neznáme. Autor fotky: Martin Halíř.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6