CROSSDOCK Extraliga

Pokud hráči nebudou v dobré kondici, sami si zavírají dveře, upozorňuje lodivod juniorské reprezentace Friml

Letohradská družina na začátku extraligové sezóny lehce tápala, což je vidět i na výsledcích. Zatím se Jeleni pohybují na rozmezí 8. a 9. místa tabulky. Jak by se měl Letohrad dostat do formy? Má Letohrad na to, aby se dostal výše? A co si zkušený trenér Tomáš Friml slibuje od výjezdu do Švýcarska?

Některé zápasy jsme měli zvládnout lépe

Jak zatím hodnotíte situaci vašeho týmu, trenére? S 8. místem určitě nejste příliš spokojen, že?

Tak zatím určitě spokojeni nejsme jak umístěním, tak s počtem bodů. Některé zápasy jsme měli zvládnout lépe.

V Mostě vám utekl bod v posledních vteřinách, poté jste porazili silný Hradec po nájezdech a dále prohra s dobře hrajícím KOVEM. Jsou 3 body optimální?

V Mostě jsme odehráli dobré utkání, bohužel jsme na konci udělali zbytečnou chybu v útočném pásmu, kdy jsme ztratili lehce míček a Most nás za to potrestal. V Hradci jsme hráli hodně defenzivně, Hradec měl více šancí. Soupeř vedl, nám se vždy povedlo srovnat. Dokázali jsme ke konci i v prodloužení ustát několik přesilovek a na nájezdy jsme byli efektivnější v zakončení. S KOVEM to byly z naší strany dvě špatné třetiny. Málo pohybu i střel, ve 3. třetině i v prodloužení jsme se dostávali více do šancí, měli jsme asi 4 samostatné úniky i trestné střílení, ale nedokázali jsme z toho vytěžit nic a v nájezdech byli zase efektivnější hráči KOVA.


Letohradští zbytečně ztratili hned několik bodů! Podaří se jim v příštím roce vše odčinit? Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Někteří mají na to hrát určitě daleko lépe

Jaká byla Vaše očekávání před startem soutěže? V jakých částech tabulky jste se chtěli pohybovat?

Před začátkem sezóny jsme se chtěli pohybovat ve středu tabulky, sice jsme osmí, ale počet bodů měl být určitě větší.

Co potřebuje váš tým zlepšit? Jak na tom zapracovat? V týmu je hodně juniorů, jak si je chválíte?

Rozhodně potřebujeme zlepšit zakončení, ale to nás trápí několik sezón. Pracujeme na tom v tréninku neustále, zatím se nám to nedaří přenést do zápasů. Juniory se snažíme zapracovávat neustále, i letos jsme zapojili některé další. Spokojenost s nimi je, ale někteří mají na to hrát určitě daleko lépe.

Na podzim na hřiště už asi týmy nezavítají, plánujete na jaře příchod nějakých posil? Co bude jarním cílem?

Na podzim už si nejspíš určitě nezahrajeme a uvidíme na jaře, jak se situace vyvine. Jestli budeme moci hrát a taky jak se sezóna bude dohrávat. Co se týká posil, už dříve jsme chtěli posílit. Než se sezóna přerušila, tak nás měl posílit jeden hráč, tak věřím, že se připojí na jaře. Taky se nám vrátí hráči, co se zranili na začátku sezóny, ale na jaře by měli být už připraveni.


Kdo Jeleny pro jarní část sezóny posílí? Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Sehraný realizační tým dvacítky: Funguje to velmi dobře

Jako hlavní trenér reprezentační dvacítky musíte mít zmapované všechny hráče v širší nominaci. Nechtěl byste klukům poradit něco o tom, jak se v této době udržet v tempu?

Už na jaře, když přišlo první přerušení, tak jsme jim posílali plán, aby se udržovali. Teď, co mám informace, tak se někteří připravují neustále individuálně, kluci jsou pracovití a vědí, že pokud nebudou v dobré kondici, tak si sami zavírají dveře. Reprezentovat na mistrovství světa je pro každého hráče veliká motivace na to, aby se připravoval samostatně. Zatím na každý kemp hráči přijeli připravení, tak věřím, že tomu tak bude i nadále.

Jak se těšíte na šampionát ve Vispu? Proč jste si vybral na roli asistenta trenéra Jan Donauschachtla a Pavla Štefku? Je vaše trio sehrané?

Na MS se určitě těším, je to velká výzva. Těšil jsem se už loňskou sezónu, ale  bohužel se to posunulo, uvidíme letos. Snad už v červnu bude ta situace příznivá a bude se hrát. Co se týká trenérů, Jan Donauschachtl je zkušený a už několik sezón je v reprezentačních výběrech, má skvěle zmapované hráče a velký přehled. S Pavlem Štefkou se známe několik let, spolupracujeme spolu na klubové úrovni, kdy si navzájem vypomáháme s hráči. Má hodně zkušeností, trénuje spoustu let, navíc vedl i reprezentaci, takže velmi dobrý trenér. Taky samozřejmě Filip Červinka, který dělá vedoucího. My spolu od začátku trénujeme v Letohradě a oba víme, co od sebe očekávat. Spoustu věcí zařídí, hráči tak mají všechen servis, je o ně výborně postaráno. Funguje to velmi dobře, společně vše důkladně probíráme, každý si řekneme vždy nějaký názor na určitou situaci a tak to má být.


Národní tým juniorů do 20 let ovládl srpnový přípravný turnaj Páňa Cup v Kladně! Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4