1. liga

Malenovické výkony jako na houpačce? Jsou ovlivněné docházkou na tréninky, uvědomuje si Medřický

Čamlíci vstoupili do nové prvoligové sezóny velmi dobře, ale postupem času se jejich výsledky zhoršovaly. Čím to bylo? Hlavní faktor se snaží najít lídr Malenovic, Jaroslav Medřický. Zlíňané se na domácí zápasy scházejí ve velkém počtu, ale výjezdy na venkovní utkání jsou již horší.

Na hřišti je vidět nesehranost celého týmu

Jaroslave, zatím jste se svým týmem až na 6. pozici s 6 body, doufali jste ve větší počet bodů?

Ano, doufali jsme ve větší počet bodů, ale střed tabulky je po bodové stránce hodně vyrovnaný, takže uvidíme, co přinesou další zápasy. Určitě by bylo pro nás lepší mít těch bodů více.

Kde podle Vás tápete? Na domácím hřišti se vám poměrně daří se scházet, ale na výjezdy je vás opravdu málo, je to ten hlavní faktor?

Určitě je to jeden z hlavních faktorů. Začíná to tím, že se nesejdeme v dostatečném počtu na trénink. V zápasech jak už domácích nebo venkovních nastupujeme pokaždé v jiné slátané sestavě, až na pár výjimek a na hřišti jde pak vidět nesehranost celého týmu a spousta nepřesností, po kterých se sami často obíráme o body.


Malenovice sehrály v letošní aktuálně přerušené sezóně 5 domácích zápasů a vyhrály jen 2, jeden z nich proti B týmu Plzně. Autor fotky: Lenka Hrubošová.

Výhody domácího asfaltu bychom měli maximálně využívat

Na to, že máte na asfaltu menší výhodu oproti všem mužstvům, tak jste zatím vyhráli pouze dvě utkání, nemrzí to?

Určitě nás to mrzí, “výhodu“ domácího asfaltu, který je pouze u nás bychom měli maximálně využívat, ale jak bych řekl z mého pohledu, zápas jak se Suchdolem, tak s Autosklem byl vyrovnaný až do samotného závěru, kdy se nám bohužel v obou případech nepodařilo udržet body na naší straně. Zápas se Svítkovem byl z naší strany propadák, kde jsme si body ani neměli za co zasloužit.

Jak je možné, že jsou vaše výkony tak nevyrovnané? Pracujete v pauze na zlepšení?

Myslím si, že naše výkony jsou hodně ovlivněné zmiňovanou docházkou na tréninky a zápasy, kdy bez tréninků to nepůjde, a proto to často řešíme individuálně se skupinkou mladších hráčů v "A" týmu, ale také i častým vylučováním, na které hodně doplácíme. V pauze než jsme stihli naběhnout na upravené tréninky pro 6 lidí, tak se zrušily. (smích)


Malenovice v každém utkání statečně bojují, proti vedoucímu Suchdolu padly jen 2:3. Autor fotky: Lenka Hrubošová.

Neustále je na čem pracovat

Zatím jste to Vy, kdo táhne Čamlíky kupředu, nasbíral jste ze 6 duelů 9 kanadských bodů, jste spokojený?

Spokojený jsem, byl jsem dvě minulé sezóny mimo hru kvůli operaci kolene, takže jsem se vrátil po zranění s větší chutí i motivací hrát. Myslím si, že to může být ještě lepší a neustále je na čem pracovat, ale určitě bych byl radši, kdyby bylo více bodů do tabulky než těch individuálních.

Jaký je váš letošní cíl s Malenovicemi? Nejdříve se dostat do vyřazovacích bojů a co potom? Jak moc si letos věříte?

Určitě bychom se chtěli dostat do vyřazovacích bojů, kde už to bude jenom na nás, jak si povedeme, ale samozřejmě chceme hrát o co nejvyšší příčky. Ale jak jsem říkal, náš cíl je pro letošní sezónu účast ve vyřazovacích bojích.

Jak se osobně udržujete v těchto těžkých časech? Myslíte si, že se všichni na hřiště již brzy vrátí?

Já osobně se snažím neustále na sobě pracovat a zlepšovat i v podmínkách, které máme momentálně k dispozici. Věřím v dohrání všech soutěží, sice bude náročnější program na jarní část, ale určitě by se sezóna mohla dohrát. Teď je ale důležitější zdraví, které máme jenom jedno a musíme počkat, až se situace uklidní.


Hráč s číslem 91 na zádech Medřický v Malenovicích po vyléčení zranění září, v 6 zápasech nastřílel 5 gólů a na další 4 nahrál. Autor fotky: Lenka Hrubošová.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6